Τελευταίες Ειδήσεις

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην ΙΜ ΒαρλαάμΧειροτονία εις πρεσβύτερον του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή εις την ΙΜ Βαρλαάμ από τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο.
Σημειώνεται ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμήθηκε η μνήμη των κτητόρων της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, Οσίων Νεκταρίου και Θεοφάνους.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστούμενος από Ηγουμένους και Ιερομονάχους των μετεωρίτικων μοναστηριών ενώ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Θεόκλητος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Κωνσταντίνου Κοκόρα.

Ο Σεβασμιότατος απευθυνόμενος προς τον π. Κωνσταντίνο αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο της ιερωσύνης και πατρικώς τον συμβούλεψε να διακονεί με ταπείνωση και φόβο Θεού το ιερό θυσιαστήριο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές Μοναχών και λαϊκών προσκυνητών, που είχαν προσέλθει για να τιμήσουν την μνήμη των Οσίων κτητόρων της ιστορικής και σεβάσμιας Ιεράς Μονής Βαρλαάμ και να τιμήσουν τον νέο Πρεσβύτερο.
Σημειώνεται τέλος ότι ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί και θα διακονεί στον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαυρέλι.Δεν υπάρχουν σχόλια