Τελευταίες Ειδήσεις

Κλειστά δύο σχολεία λόγω γρίπης στα ΤρίκαλαΚλειστά δύο σχολεία λόγω γρίπης στα ΤρίκαλαΔεν θα ανοίξουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, δύο σχολικές μονάδες στο Δήμο Τρικκαίων, λόγω εποχικής γρίπης.
Την εισήγηση ώστε να κλείσουν τα σχολεία έκανε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται από τη δημοτική αρχή και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία του 22ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και του 5ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων για τις δύο αυτές ημέρες».
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες καθώς πολλοί μαθητές έχουν νοσήσει αρκετά είναι τα σχολεία τα οποία έχουν «παγώσει» τη λειτουργία τους.
Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα, μαθητών/τριών έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.
Α. Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.
Β. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.
Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Σ. Ζαχαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια