Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμήθηκε η επέτειος της μάχης της ΜερίτσαςΜνήμες του παρελθόντος ζωντάνεψαν στην εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Μερίτσας το πρωί της Κυριακής στο μνημείο των πεσόντων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί το ιστορικό γεγονός της μάχης της Μερίτσας στις 12 Φεβρουαρίου 1943, περίοδο κατά την οποία η χώρα μας βρίσκονταν υπό το κατοχικό καθεστώς Γερμανών και Ιταλών.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμπάκας τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της νικηφόρου μάχης της Μερίτσας όπου οι ηρωικοί μαχητές των Χασίων έστειλαν το δικό τους μήνυμα αντίστασης ενάντια στον κατακτητή κι έγραψαν σελίδες δόξης στην ιστορία.Στο πεδίο της μάχης με αντίπαλο Ιταλική στρατιωτική μονάδα  άφησαν την τελευταία τους πνοή για την ελευθερία και την πατρίδα επτά άτομα που κατάγονταν από τα Χάσια οι:  Αθανάσιος  Βλάχος  , Ζήσης Δήμου ,   Γεώργιος Καραζήσης   , Χρήστος   Κουτσιαλής  ,   Ιωάννης   Λάμπρου   ,  Νικόλαος   Μουλαράς και Αθανάσιος   Παπαδήμας.

Το πρωί της Κυριακής στο ηρώο των πεσόντων τελέστηκε τρισάγιο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί που απεύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Αλέκος που τόνισε ότι η θυσία των Χασιωτών στέλνει το μήνυμα στους νεότερους για να διασφαλίσουν την εθνική μας ακεραιότητα, οι κ.κ. Σκρέκας και Παπακώστα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπουτίνας υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί παρακαταθήκη και οδηγό για όλους τους Έλληνες η θυσία των πεσόντων ενώ το παρόν τους έδωσαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, φορέων και πλήθος πολιτών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανεπιστημιακός κ. Ράπτης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστοπική μάχη της Μερίτσας και τόνισε την σημασία της για την περαιτέρω έκβαση του πολέμου.
Ακολούθησαν καταθέσεις και ο εθνικός ύμνος με τον οποίο έκλεισε και η φετινή εκδήλωση τιμής για την ιστορική μάχη της Μερίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια