Τελευταίες Ειδήσεις

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες & μετανάστες Αγωνιζόμαστε για έναν Κόσμο Χωρίς Φτώχεια, Πολέμους, Προσφυγιά


Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο γινόμαστε μάρτυρες της εξάπλωσης των πολεμικών εστιών και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε όλο και περισσότερες περιοχές.
Οι λαοί των Βαλκανίων και της Μεσογείου πληρώνουν τις συνέπειες της αλλαγής συνόρων, του διαμελισμού κρατών και της συνεχούς καλλιέργειας του εθνικιστικού μίσους, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο πλαίσιο των καπιταλιστικών ανταγωνισμών, των συμφερόντων των αστικών τάξεων. Οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν τις κυβερνήσεις κάθε χώρας να δαπανούν τεράστια ποσά για ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό προχωρούν σε επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, επιβάλλουν ιδιωτικοποιήσεις, εντείνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό, αξιοποιούν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Οι επεμβάσεις και πόλεμοι, η καταλήστευση του πλούτου ολόκληρων χωρών από τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, έχουν προκαλέσει εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών. Εκατοντάδες χιλιάδες, στον αγώνα για την επιβίωση, διωγμένοι από τις πατρίδες και τα σπίτια τους, οδηγούνται στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία κ.α. προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο, ή να επανενωθούν με τις οικογένειες τους.

Η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες, οι κανονισμοί του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έχουν μετατρέψει μια σειρά χώρες σε τεράστιες φυλακές προσφύγων και μεταναστών. Σε διάφορες περιοχές όπως στα νησιά της Ελλάδας οι πρόσφυγες κλείνονται σε σύγχρονα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», χωρίς υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής, χωρίς να καλύπτονται ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες σε στέγαση. Πιο οξυμένο είναι το πρόβλημα για τα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη τα συνδικάτα παράλληλα με τον αγώνα για το μισθό, την κοινωνική ασφάλιση, τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία, να εντάξουν τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές κυβερνήσεις σε κάθε χώρα, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει. Ο αγώνας μας θα γίνεται αποτελεσματικός στο βαθμό που συνδέει την υπεράσπιση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, την πάλη για να ζήσουν ειρηνικά οι λαοί με την πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που αποδεδειγμένα γεννάει και θρέφει τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και την προσφυγιά.


Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν. Αλληλεγγύη το όπλο των λαών.
Οι πρόσφυγες χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Τα σωματεία χρειάζεται να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων. Οι ρατσιστικές κραυγές δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις εικόνες της βαρβαρότητας, των εγκλωβισμένων, με τις εικόνες των πνιγμένων που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη στεριά. Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε κάθε χώρα για να στηρίξουμε άμεσα, με πρακτικά μέσα τους πρόσφυγες που χρειάζονται επειγόντως βοήθεια.
Συγκεντρώνουμε παιχνίδια και παιδικά είδη για τα προσφυγόπουλα που μένουν στην πόλη των Τρικάλων , καθώς και για τα παιδιά των συναδέλφων στα σωματεία μας. Θα τα παραδ΄ψσουμε σε ειδική εκδήλωση – γιορτή μέσα στο Γενάρη.
Καλούμε τον λαό των Τρικάλων, Συλλόγους και Σωματεία, να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια.
Συγκεντρώνουμε  Παιχνίδια - Παιδικά Είδη
Δευτέρα 16 Δεκέμβρη  ως  Παρασκευή  20 Δεκέμβρη 2019
Ώρες:  6.00μμ - 8.00μμ 
στα γραφεία των Σωματείων μας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων
 (Οδός: Λαρίσης 68, 2ος όροφος).


Δεν υπάρχουν σχόλια