Τελευταίες Ειδήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Το σταθερό πολιτικό περιβάλλον της χώρας εγγύηση για την επιχειρηματικότητα


Με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαντο Επιμελητήριο Τρικάλων και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε)με θέμα «Εξαγωγικός Προσανατολισμός Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βελτίωση Ανταγωνιστικότητας των Εξαγωγικών επιχειρήσεων στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου AnantiCityResort στα Τρίκαλα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του από το βήμα της ημερίδας, τόνισε την ανάγκη τα προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων να είναι ποιοτικά και ανταγωνιστικά, ώστε να μπορούν να γίνουν εξαγωγές στο εξωτερικό, φέροντας ως χαρακτηριστικά παράδειγμα το ελληνικό λάδι που είναι το καλύτερο στον κόσμο, γεγονός που θα σημάνει την ανάπτυξη της οικονομίας, μέσα από την άνοδο της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Τόνισε δε χαρακτηριστικά πως η χώρα μετά τις εκλογές, έχει ένα σταθερό και υγιές πολιτικό περιβάλλον που συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα του τόσο στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, όσο και στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, για το γεγονός ότι πόλεις σαν τη Λάρισα και τα Τρίκαλα είναι από τις πιο φιλικές στο επιχειρηματικό περιβάλλον  σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
Στην ημερίδα επίσης παρουσιάστηκε η μελέτη Μέτρησης Οικονομικών – Επιχειρηματικών Δεικτών και Εξαγωγικού Προσανατολισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία εκπονήθηκε από την ADVICE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. για λογαριασμό της Κ.Ε.Ε.Ε.
Μια πανελλαδική δράση εξωστρέφειας της Κ.Ε.Ε.Ε. που ξεκινάει από τη Θεσσαλία, κατόπιν αιτήματος και έντονου ενδιαφέροντος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γιαγιάκου Βασίλη, το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Μίχαλο Κωνσταντίνο και τον Υπεύθυνο Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε.Ε.Ε. και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Γεωργιάδη Στέφανο.
Επίσης υπογραμμίστηκε η δυναμικότητα των εξαγωγών στην περιφέρεια Θεσσαλίας, τη στιγμή που η εξαγωγική επίδοση των επιχειρήσεων (εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ) για το 2015 ανήλθε στο 12,2% και η μεταβολή των εξαγωγών από το 2016 στο 2017 ήταν σημαντική της τάξης του 7,8%, τη διάρθρωση των εξαγωγών της Θεσσαλίας ανά κλάδο και περιφερειακή ενότητα.
Επιπρόσθετα, εκτός από την έρευνα αποτύπωσης των τάσεων του εξαγωγικού προσανατολισμού, παρουσιάστηκαν από τον κ. Παπαδόπουλο Νικόλαο Πρόεδρο Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλο της ADVICE τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και μια δέσμη άμεσων ενεργειών που προτείνεται για την ανάπτυξη των εξαγωγών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους που υπάρχουν προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους στην παγκόσμια αγορά από τον κ. Φιλαδαρλή Μπάμπη, Διευθύνων Σύμβουλο της Global Greece Εταιρίας Συμβούλων.
Στην ενημερωτική ημερίδα συμμετείχαν τόσο οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και στελέχη των εξαγωγικών τμημάτων των επιχειρήσεων, όσο και εκπρόσωποι της πολιτείας και φορέων καθώς η τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια