Τελευταίες Ειδήσεις

Κακοκαιρία Γηρυόνης - Αντίρριο: Νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του ιστιοπλοϊκού


Κακοκαιρία Γηρυόνης - Αντίρριο: Νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του ιστιοπλοϊκούΙστιοφόρο σκάφος αναποδογύρισε, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στο Αντίρριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος άνηκε σε Γάλλους υπηκόους και «χτυπήθηκε» από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καθώς ο «Γηρυόνης» σφυροκοπούσε τη Δυτική Ελλάδα. 
Συναγερμός στο Αντίρριο: Αναποδογύρισε σκάφος-Φόβοι για δύο νεκρούς
Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού, αλλά και δύτες από την Πάτρα που λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα κατάφεραν βγάλουν από τη θάλασσα ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του, το οποίο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρό. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ανασύρθηκε νεκρό και το δεύτερο άτομο που αγνοούταν. 

Το ιστιοφόρο ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναποδογύρισε.
Το σκάφος βούλιαξε στο Αντίρριο την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι 7-8 μποφόρ, και σε αυτό επέβαιναν δύο Γάλλοι. Στο σημείο όπου έλαβε χώρα το συμβάν ήταν σε εξέλιξη από την Κυριακή το βράδυ επιχείρηση Λιμενικού και Πυροσβεστικής και της αστυνομίας με τον Περιφερειάρχη κ. Γεωργακόπουλο να συμμετέχει στις έρευνες.
Οι καιρικές συνθήκες δυσκόλευσαν το έργο των ανδρών του λιμενικού σώματος και της πυροσβεστικής για να ανασύρουν την σωρό του ενός άνδρα πολυ κοντά στο σκάφος. Το άλλο άτομο εντοπίστηκε και αυτό δυστυχώς νεκρό νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια