Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσημη έναρξη της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων ΜετεώρωνΗ Μητροπολιτική Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων, της Ιεράς Μητρπόλεως  Σταγών και Μετεώρων  αποτελεί πραγματικότητα καθώς το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη λειτουργίας της με μια καθόλα επιτυχημένη εκδήλωση στην Καλαμπάκα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη συνεδριακή  αίθουσα του ξενοδοχείου «DIVANI» παρουσία του Μητροπολίτου Μεσσηνίας και εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Χρυσόστομου, των Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Λαρίσης και Τυρνάβου, Τρίκκης και Σταγών, Ελασσόνας και Αυλώνας, του υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, του Δήμαρχου Μετεώρων κ. Αλέκου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Σπηλιόπουλου, του Διοικητή της ΠΥ κ. Τσιορλίδα, του Διοικητή του ΑΤ Καλαμπάκας κ. Λαφαζάνη,Μοναχών και Κληρικών, εκπροσώπων, φορέων και πλήθους πολιτών.


Αρχικά ακούστηκαν  εκκλησιαστικοί ύμνοι από το «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι» με χοράρχη τον κ. Σπυρίδωνα Σπύρου, ακολούθησαν χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και εκπροσώπου της ΙΣ που μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου για καλή επιτυχία στον Μητροπολίτη κ Θεόκλητο και συνεχάρη για την  πρωτοβουλία όλους τους συντελεστές, του υφ. κ. Σκρέκα, του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού που εξήραν την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας χαρακτηρίζοντας την εργαλείο για την ανάδειξη της ιστορίας και του κειμηλιακού πλούτου των Αγίων Μετεώρων.
Στην προσφώνησή του ο Πρωτοσύγκελος και Καθηγούμενος της ΙΜ Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη η χαρά της Μητροπόλεως και των Αγίων Μετεώρων για την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας με στόχο να επιτελέσει ένα σημαντικό ρόλο για το σκοπό που ιδρύθηκε και ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια προβλήθηκε 10λεπτο βίντεο για τα Μετέωρα και κατόπιν έγινε παρουσίαση πρόσφατων ερευνητικών συγγραμμάτων του κ. Κων. Βαφειάδη, του επίτομου έργου αυτού «Η μονή του Αγίου και Μεγάλου Μετεώρου.Ιστορία-Προσωπογραφία-Βίος Πνευματικός από τον κ. Φωκίωνα Κοτζαγεώργη.
Ακολούθως έγινε η παρουσίαση της «Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε και έκθεση κειμηλίων της ΙΜ Μεγάλου Μετεώρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια