Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ
16 Οκτωβρίου , παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς, όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή
 Σήμερα το σχολείο μας  και συγκεκριμένα η  ΣΤ΄ τάξη, έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση  στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση -Τα παιδιά σώζουν ζωές ». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τους Εκπ/κούς - που έχουν την κατάλληλη επιμόρφωση  και πιστοποίηση  στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση( ΚΑΡΠΑ ) -Κομπογιάννη Δημοσθένη, Δ/ντή του Σχολείου και Σταμπολίδου Σοφία , Γυμνάστρια του Σχολείου μας  και είχε ως στόχο να αναδείξει το ρόλο το σχολείου, στην παγκόσμια εκστρατεία για την καρδιακή ανακοπή.
    Οι μαθητές μας διδάχτηκαν βασικές γνώσεις  και δεξιότητες , όπως Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση , θέση ανάνηψης και πνιγμονή. Έκαναν πρακτική εξάσκηση με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών προπλασμάτων και εκπαιδεύτηκαν σε σωτήριες για τη ζωή γνώσεις  και δεξιότητες ώστε να δράσουν αν παραστεί ανάγκη.

   Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε με την παροχή εκπαιδευτικού υλικού από  την κ. Πολύζου  Ελένη  Ιατρού-Αναισθησιολόγου, Διευθύντριας ΕΣΥ Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων και Επίτιμης Διδάσκουσας  ΣΕΦΑΑ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την ευχαριστούμε πολύ.
Καλαμπάκα 16-10-2019                                                                  ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια