Τελευταίες Ειδήσεις

Ποιοι κάνουν απεργία στις 2 ΟκτωβρίουΠοιοι κάνουν απεργία στις 2 ΟκτωβρίουΝέα απεργία πραγματοποείται στην Ελλάδα την Τρίτη 2 Οκτωβρίου. Δείτε ποιοι συμμετέχουν στην απεργία ΓΣΕΕ. Τι θα κάνει η ΑΔΕΔΥ. Τι συμβαίνει με λεωφορεία, ΗΣΑΠ και Μετρό.
Νέα απεργία πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ προκήρυξε νέα απεργία, στην οποία συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας, ενώ αναμένεται η απόφαση των συνδικάτων των μέσων μεταφοράς.
Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν «απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε «να βάλει στο γύψο» τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.Είναι η απάντησή μας στην μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων».
Ακόμη, απεργεί ιδιωτικός τομέας. Για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση για την απεργία σε λεωφορεία, ΗΣΑΠ και Μετρό.
Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, καθώς ο ΟΑΣΘ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα της ΓΣΕΕ που αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Τη σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των Εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια