Τελευταίες Ειδήσεις

Η Ελένη Ράπτη πρώτη σε ψήφους στις εκλογές της Φ.Α.Τ.Α.Η  εκλογική διαδικασία για το προεδρείο της «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας Αθαμανίας», ( Φ.Α.Τ.Α.) ανέδειξε μια γυναίκα πρώτη σε ψηφους. Η Ελένη Ράπτη βρέθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό των προτιμήσεων, έναντι των άλλων υποψηφίων στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου .Προσωπο αγαπητό και προσφιλές με πολιτιστικές και πνευματικές καταβολές ´αλλα και με ιδιαίτερη αγάπη για το χωριό αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά του ιστορικού συλλόγου και τα μέλη της αδελφότητας της έδωσαν το δικαίωμα απο σημερα να εχει πρωτεύοντα ρόλο στην δραστηριότητα .
     Η Φ.Α.Τ.Α. ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Χρήστου Βασιλείου Δήμα (παρωνύμιο Ούτος), κατά τα πρότυπα αντίστοιχων συλλόγων στην περιοχή του Πόντου, όπου ταξίδευε για εμπορικές δραστηριότητες. Από την ίδρυσή της, το 1893, η δραστηριότητά της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικοοικονομικών σχέσεων.
Οι στόχοι της, όπως περιγράφονται αναλυτικά στο «Καταστατικόν» της, εκτείνονται από την προικοδότηση των κορασίδων και την παροχή βοηθήματος στους απόρους συγχωριανούς, τη δανειοδότηση των μελών της, την εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος στα γηραιά μέλη (μια πρώιμη μορφή σύνταξης), ώς την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την κατασκευή σημαντικών κοινοτικών έργων, τόσο στα όρια του χωριού όσο και στην ευρύτερη περιοχή, όπως γεφύρια, εφ’ όσον αυτά εξυπηρετούν τους κατοίκους της Τζούρτζιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια