Τελευταίες Ειδήσεις

...Δακρύζει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στα Τρίκαλα!!!-Θαυματουργή εικόνα στο εργαστήριο «Πεύκης» του ιερέα Παναγιώτη Μπρέλλα

Απίστευτο θα έλεγαν πολλοί…Κι όμως αληθινό.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, μια εικόνα φιλοτεχνημένη από τον Αιδεσιμότατο-Αγιογράφο π. Παναγιώτη Μπρέλλα εδώ και πέντε περίπου χρόνια δακρύζει!
Το φαινόμενο αυτό έχει τη δυνατότητα να δει κάποιος επισκεπτόμενος το εργαστήρι Αγιογραφίας «Πεύκης» του πατρός Παναγιώτη επί της εθνικής οδού Τρικάλων-Καλαμπάκας και σε απόσταση αναπνοής από την Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων.
Αναμφίβολα αντικρίζοντας την τεράστια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα συγκλονιστικό γεγονός καθώς από το ξύλο της αναβλύζουν μυστηριωδώς σταγόνες λαδιού οι οποίες περνούν πάνω από την Αγιογραφία και κατά ένα περίεργο και  ανεξήγητο τρόπο δεν την αλλοιώνουν!
Μπροστά από την ιερή εικόνα ο πατήρ Παναγιώτης έχει τοποθετήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που αντιλήφθηκε το γεγονός μια καντήλα η οποία και καίει συνεχώς και πραγματικά δείχνει το δρόμο της πίστης.
Γνώριμοι και οικογενειακοί φίλοι από ετών με τον  ιερέα αγιογράφο και την οικογένεια του-ο πατέρας του, ο αείμνηστος πατήρ Χαράλαμπος, επίσης κληρικός επί σειρά ετών εφημέριος στον ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων-αφού μας άφησε  να παρατηρήσουμε αρκετά την ιερή εικόνα και το λάδι που αναβλύζει και συν τοις άλλοις ευωδιάζει σαν το λάδι της καντήλας-μας αφηγήθηκε πως ένιωσε να τον κυριεύει δέος, όταν για πρώτη φορά είδε τις σταγόνες. Αμέσως προσευχήθηκε στον Θεό. Απέφυγε να διαδώσει στον κόσμο το γεγονός, φοβούμενος ότι οι άνθρωποι μπορεί να παρεξηγήσουν το «μήνυμα», όπως λέει, του Κυρίου.
«Η ιερή εικόνα του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ που φιλοτέχνησα αποτελεί πιστό αντίγραφο εικόνας της σχολής του Χρυσολωρά. Ολοκλήρωσα την αγιογραφία πριν από περίπου πέντε χρόνια. Με έκπληξη διαπίστωσα κάποια στιγμή ότι από το ξύλο της εικόνας άρχισε να αναβλύζει λάδι. Έκανα τον σταυρό μου και σκούπισα τις σταγόνες με βαμβάκι. Φοβήθηκα ότι θα καταστραφεί η αγιογραφία. Τότε δεν σκέφτηκα κάτι άλλο. Το λάδι, όμως, κατά περίεργο τρόπο συνέχισε να αναβλύζει. Μυρίζει σαν το λάδι καντήλας που ανάβει και έχει κεχριμπαρένιο χρώμα. Είναι αξιοπερίεργο το ότι, ενώ κυλά, δεν καταστρέφει τα χρώματα της εικόνας» ο πατήρ Παναγιώτης.
Όπως εξηγεί, οι σταγόνες λαδιού αναβλύζουν από διάφορα σημεία της εικόνας. «Άλλοτε από το πρόσωπο του αρχαγγέλλου, άλλοτε από τα χέρια, το λάδι κάθε φορά αναβλύζει από διαφορετικό σημείο ενώ την πρώτη φορά που το αντιλήφθηκε ήταν από το στήθος του αρχαγγέλου. Αδυνατώ να εξηγήσω πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό το μυστήριο φαινόμενο και το εκλαμβάνω ως μήνυμα του Θεού. Ζήτησα από έναν χημικό να μου πει τη γνώμη του. Δεν μπόρεσε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση» λέει ο ιερέας αγιογράφος.
Όσον αφορά το ξύλο που χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει την αγιογραφία έγινε αντικείμενο επεξεργασίας πρώτη φορά πριν από τουλάχιστον 200 χρόνια.
«Πρόκειται για ξύλο ξερού πλατάνου, που χρησιμοποιήθηκε σαν καπάκι σε παλιό μπαούλο. Δεν είναι ξύλο το οποίο μπορεί να βγάλει ρετσίνι, όπως για παράδειγμα το πεύκο, δεν έχει ρητίνες, και για τον λόγο αυτόν δεν μπορώ να εξηγήσω πώς γίνεται να αναβλύζει λάδι» σημειώνει ο πατήρ Παναγιώτης.
Εφόσον εξακολουθήσει να αναβλύζει λάδι από την ιερή εικόνα και τα επόμενα χρόνια, ο ιερέας αγιογράφος σκέφτεται να ζητήσει τη γνώμη ειδικών. Δεν κάνει λόγο για θαύμα, αλλά μιλά για μήνυμα του Θεού, που στόχο έχει να ενδυναμώσει την πίστη των ανθρώπων.
Ο ίδιος χαμηλών τόνων αποφεύγει να διαδώσει το συγκλονιστικό αυτό γεγονός γιατί υπάρχουν κατά καιρούς φαινόμενα εκμετάλλευσης από ορισμένους και ως εκ τούτου καρτερικά περιμένει και κάνει το σταυρό του προσευχόμενος γι αυτό που συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει με την αγιογραφία του αρχαγγέλου Μιχαήλ που φιλοτέχνησε και έχει στην κατοχή του.
Αποκάλυψε μάλιστα πως έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις και προσφορές χιλιάδων ευρώ για την πώληση της εικόνας αλλά όπως χαρακτηριστικά τονίζει δεν πωλείται.

Το βέβαιο είναι ότι θα περιμένει όσο χρειαστεί και θα ζητήσει ξανά την γνώμη ειδικών επιστημόνων να ερμηνεύσουν το φαινόμενο κατά τον ίδιο «μήνυμα» του Κυρίου για όσους όμως το βλέπουν ένα θαύμα που έρχεται να καταδείξει ότι η Ορθόδοξη και Χριστιανική πίστη είναι ζωντανή.

Σταγόνες λαδιού που αναβλύζουν καταλήγουν και σκιάζουν το δάπεδο κάτω από την εικόνα

Ο πατήρ Παναγιώτης μπροστά στην εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ