Τελευταίες Ειδήσεις

Η μαθητική «Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη» μεγαλώνει



Όσο οι Ασπροπάρηδες απολαμβάνουν τις ηλιόλουστες ημέρες στις περιοχές διαχείμασής τους στην υποσαχάρια Αφρική, η εκπαιδευτική Ομάδα της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας συνεχίζει τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων και της Καλαμπάκας με στόχο να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για τον απειλούμενο με εξαφάνιση γείτονά τους Ασπροπάρη.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μας στο φιλικό σχολικό περιβάλλον του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καστρακίου και του 10ου,13ου και του 28ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων συζητήσαμε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τον άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης που αντιμετωπίζει ο Ασπροπάρης, όχι μόνο ως σπάνιο είδος, αλλά και ως είδος-σύμβολο των βράχων των Μετεώρων. Μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την έννοια της μετανάστευσης και με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο μοναδικός μεταναστευτικός γύπας της Ευρώπης, ακολουθώντας με τη φαντασία τους το μεγάλο ταξίδι του Ασπροπάρη, τοποθετώντας στη σωστή σειρά εικονογραφημένες κάρτες με βασικά στιγμιότυπα από το ταξίδι του.


Τέλος, τα παιδιά έγιναν τα ίδια Ασπροπάρηδες, γεμίζοντας τις σχολικές τάξεις και τις αυλές των σχολείων με χάρτινες φιγούρες και λαμπερά κίτρινα πρόσωπα και ράμφη, μεταφέροντας ελπιδοφόρα μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο απαλλαγμένο από δηλητηριασμένα δολώματα. 

Μέχρι στιγμής η μαθητική «Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη» αριθμεί περισσότερα από 1200 μέλη σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Ιωάννινα. Κοινός στόχος της Ομάδας είναι να μην επιτρέψει την εξαφάνιση των υπέροχων αυτών γυπών από τον ελληνικό ουρανό!

Οι εκπαιδευτικές ομάδες που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της μαθητικής «Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη» μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας:
Λίλια Μπαντίκου, Τοπική Υπεύθυνη Επικοινωνίας | Τηλ.: 210 8228704, Κιν. 6979621376 | ebantikou@ornithologiki.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.