Τελευταίες Ειδήσεις

Τα Τρίκαλα αντιδρούν σθεναρά στο 5G

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου,
                  μέλους της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ 5G»

   Όσο περισσότερο προχωράει η ενημέρωση του κόσμου, τόσο περισσότερο εντείνεται η δυσφορία και οι αντιδράσεις των Τρικαλινών μπροστά στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει για την πόλη μας η σχεδιαζόμενη απ’ τη Δημοτική Αρχή χρήση του δικτύου 5G.
 Βέβαια υπάρχει ακόμα μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης και γνώσης των συμπολιτών μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί στους ανθρώπους και στο περιβάλλον η χρήση της τεχνολογίας 5ης  γενιάς (5G).
    Χωρίς να έχει ενημερωθεί για τους κινδύνους ο Τρικαλινός Λαός, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη VODAFONE έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία την πρώτη της πιλοτική εφαρμογή δικτύου 5G στην πόλη μας. Η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία που θα δεχτούμε απ’ τα δίκτυα 5G είναι πολλαπλάσια από αυτή των υπαρχόντων σημερινών δικτύων τηλεπικοινωνιών 2G, 3G και  4G, ενώ η πόλη μας θα καταληφθεί από ένα δάσος κεραιών (κάθε 50-70 μέτρα θα υπάρχει και μία κεραία!).
     Η προσφάτως δημιουργηθείσα «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ 5G» (στην οποία συμμετέχουν και επιστήμονες), στα πλαίσια διαφώτισης των πολιτών, ανέδειξε πολλά απ’ τα προβλήματα της 5G. Στο Ψήφισμα δε που παρέδωσε, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Δημοτική Αρχή, αναφέρονται και τα παρακάτω άκρως ανησυχητικά:
    «H χρήση της τεχνολογίας 5ης  γενιάς (5G) είναι καταστροφική για τον άνθρωπο και το περιβάλλον (ζώα, φυτά, ολόκληρος ο πλανήτης μας) επειδή η πολύ μεγάλη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά 5G, τα προϊόντα 5G, οι δορυφόροι 5G και το δάσος των επίγειων κεραιών 5G επιδρά στο DNA των κυττάρων (σπάζοντας την δίκλωνη έλικα και καταστρέφοντας γονίδια), δημιουργεί καρκίνους, κυρίως, στον εγκέφαλο, επιληψία, άνοια, καρδιακές προσβολές, κυτταρικό στρες, γενετικές βλάβες, νευρολογικές διαταραχές, προβλήματα στη μάθηση, τη μνήμη, ολιγοσπερμία, οργανικές, γενικά, βλάβες, θάνατο…
  Σε πολύ λίγο χρόνο από τη χρήση της, θα επιδράσει και θα αποτελειώσει το έργο της κλιματικής αλλαγής, καταστρέφοντας τα πάντα πάνω στον πλανήτη μας… Θα αφανιστεί κάθε ζωντανός οργανισμός, γιατί κανένα ζώο ή φυτό δεν μπορεί να αντέξει για πολύ την έκθεσή του στη μεγάλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία».

    Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε:
v τη Διεθνή Έκκληση προς ΟΗΕ, ΕΕ, ΠΟΥ κ.λπ. με την οποία επιστήμονες, ιατροί, ειδικοί, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καλούν επειγόντως να σταματήσει η προώθηση των ασυρμάτων δικτύων (5ης  γενιάς) 5G. Η πόλη μας τυγχάνει στις «προνομιούχες» που επιλέχτηκαν απ’ τις εταιρείες γι’ αυτά τα πειράματα!,
v το Συμβούλιο της Ευρώπης και Ιατρικοί Σύλλογοι απ’ όλο τον κόσμο προειδοποιούν για τους κινδύνους του 5G,
v διάσημοι Έλληνες καθηγητές και επιστήμονες αντιτάσσονται σθεναρά στη χρήση του 5G,
v πρώτα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και μετά των Πατρών με αποφάσεις τους ακύρωσαν τις συμβάσεις και έδιωξαν τις εταιρίες.
   Κι ακόμα:
v    Οι πολυεθνικές ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα κέρδη τους. Η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος είναι το τελευταίο πράγμα που θα τις ενδιέφερε πραγματικά.
v    Είναι δικαιολογημένη η δυσπιστία των πολιτών για τους επιστήμονες των εταιριών και τους παρατρεχάμενους που λιγουρεύονται τα παχυλά πακέτα τους.
v    Η τεχνολογία δεν σταματά, αλλά δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω της άκριτα. Υπάρχουν πολλές παγίδες και ενίοτε ο δρόμος έχει ανεπίστροφες καταστροφές (στον άνθρωπο και το περιβάλλον). Εν προκειμένω οι ίδιες οι εταιρίες παραδέχονται ότι δεν έχουν γίνει καθόλου μελέτες από ιατρική άποψη, δηλαδή για τις επιπτώσεις που θα έχει η χρήση του δικτύου 5G στον ίδιο τον άνθρωπο.
    Είναι φανερό ότι με τη συγκρότηση, τις παρεμβάσεις και τις δράσεις της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ η συζήτηση για το 5G άνοιξε οριστικά στα Τρίκαλα. Και μέρα με τη μέρα θα φουντώνει. Τα όποια σχέδια της Δημοτικής Αρχής και της όποιας VODAFONE μάλλον δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας. Η διοργάνωση Ημερίδας, όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις, είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.
   Όπως ορθά επισημαίνει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, «επειδή πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου, στο τέλος ν’ αποφασίσει ο ίδιος ο Τρικαλινός Λαός».

Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.