Τελευταίες Ειδήσεις

Κορονοϊος: Βάζουν θερμικές κάμερες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Σε 3-4 εβδομάδες ο κοροναϊός στην Ελλάδα

Κορονοϊος: Βάζουν θερμικές κάμερες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Σε 3-4 εβδομάδες ο κοροναϊός στην ΕλλάδαΟ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.  
Τα μέτρα αυτά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών, και περιλαμβάνουν:
1.Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.
2. Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
3. Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

«Σε 3-4 εβδομάδες ο κοροναϊός στην Ελλάδα» λένε οι ειδικοί
"Σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες ο κοροναϊός θα είναι στην Ελλάδα" όπως ανέφερε χθες ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Γεώργιος Σουρβίνος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV. 
Ειδικότερα, ο κ. Σουρβίνος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα, προκειμένου στην περίπτωση που φτάσει ο ιός: "Εξοπλισμός υπάρχει στη χώρα μας. Τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας είναι σε πλήρη αρμονία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ολες οι χώρες έχουν θεσπίσει τα ίδια μέτρα για να προστατευτεί ο κόσμος" ανέφερε και πρόσθεσε: "Δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός και ανησυχία στον κόσμο".
Ενήμεροι όλοι οι γιατροί της χώρας
Την ίδια στιγμή από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, έγινε γνωστό ότι οι γιατροί της χώρας έχουν πάρει οδηγίες για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν εάν εντοπίσουν ύποπτο περιστατικό. «Ο κοροναϊός έχει μία πολύ χαμηλή θνητότητα και δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός. Οι πιθανότητες να έχει κανείς μια πολύ άσχημη κατάληξη από αυτόν, είναι πολύ μικρές -κοντά στο 2% με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουμε- και πιθανότατα να έχει και καλή κατάληξη. Προτείνουμε στους ανθρώπους που έχουν ανησυχία για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, να περιοριστούν στο σπίτι τους και να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό. Οι γιατροί όλης της χώρας έχουν λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να διαχειριστούν μία τέτοια περίπτωση και προσπάθεια όλων είναι να μην εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας ή να μην εμφανιστούν και καθόλου προβλήματα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.