Τελευταίες Ειδήσεις

Μέχρι και 200 περιστατικά την ημέρα με συμπτώματα εποχικής γρίπης στα ΤΕΠ


Χωρίς πανικό και ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας ετοιμάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για την αντιμετώπιση της όποιας πιθανότητας να φτάσει ο κορωνοϊός στην περιοχή μας.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση, οι κατευθυντήριες οδηγίες έφτασαν χθες και αναμένεται σταδιακά να τεθούν σε εφαρμογή, μεταξύ αυτών και η οριοθέτηση συγκεκριμένου χώρου όπου θα εξετάζονται και θα νοσηλεύονται τυχόν περιστατικά αλλά και τα μέτρα προφύλαξης για το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Θυμίζουμε ότι ανάλογες τακτικές ακολουθήθηκαν και στο παρελθόν με την εμφάνιση νέων «στελεχών» της εποχικής γρίπης. Μέχρι στιγμής βέβαια το βάρος πέφτει στην εποχική γρίπη η οποία φαίνεται ότι πλήττει όλο και περισσότερους Τρικαλινούς.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δεν υπήρχαν σοβαρά περιστατικά στην περιοχή μας με επιπλοκές, όμως οι ασθενείς καταφτάνουν καθημερινά και αμείωτα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).  Από τη Διοίκηση επισημαίνεται ότι καθημερινά μπορεί να απευθύνονται στα επείγοντα μέχρι 200 ασθενείς, οι περισσότεροι λόγω των εποχικών ιώσεων.
Αν και αρκετοί έχουν προσβληθεί από τη γρίπη, φέτος φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικά μειωμένες επιπλοκές λόγω της καλής εμβολιαστικής κάλυψης της περιοχής. Το ποσοστό όσων έσπευσαν για εμβολιασμό, πολλοί χωρίς να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τις λεγόμενες υψηλού κινδύνου, είναι αρκετά ικανοποιητικό κάτι που επιδρά θετικά στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.