Τελευταίες Ειδήσεις

Κώστας Πρεβέντης-Λίγα λόγια για τη νέα Δημοτική Αρχή

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι της νέας δημοτικής αρχής. 
Το.....αύριο ειναι τοσο κοντά ...
Απλώς εγώ κρουω τον κώδωνα του κινδύνου,καθ' ότι μετά από πέντε ολόκληρους μήνες παρουσίας, εξακολουθείτε να " τελείται εν ευθυμία "!
Προφανώς κι έχετε ξεχάσει την ρήση του θυμόσοφου λαου μας , που λέει :"Όπως στρώσεις θα πλαγιασεις" .!
Με φανφάρες και "κουτοπονηριες" δεν μπορεί να πάει μπροστά ένας τόπος. Δυστυχώς έχετε- με τη συμπεριφορά σας - αποδεχθεί πλήρως την επιμελημένη μεταμφίεση της πραγματικότητας!
Ξεχάσατε ήδη το όνομα του συνδυασμού σας ,το οποίο για όλους εμάς τους ελπίζοντας σε ένα Νέο Ξεκινημα σηματοδοτούσε μια νέα αρχή που να αντιλαμβάνεται την άσκηση του δημοσίου καθήκοντος ως προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του! 
Ακομη σήμερα - μετα την παροδο 5 μηνων -τα αυτονόητα εξακολουθούν να  παραμενουν ζητουμενα . Πάλι γεμίσαμε με παθογένειες του παρελθόντος, οι οποίες διαρκώς πληθαίνουν και απαιτείται άμεσα να γιατρευτουν !
Κι όλα αυτά γιατι:
1. Η τοπική δημόσια ζωή-με τις επιλογές σας κυριε δημαρχε- έχει φθάσει στο " ναδιρ" !
2.Το ψέμα εργαλειοποιηθηκε ως μέσον καθημερινής χρήσης για διέξοδο από τα εκάστοτε αδιέξοδα , ακόμη και για τα πλέον ασήμαντα θέματα!
3. Έχετε- δυστυχως - διαμορφώσει έναν τρόπο λειτουργίας που αντιλαμβάνεται τον Δήμο Μετεωρων σαν εκλογικό λάφυρο και την εκλογική νίκη σαν λευκή επιταγή!
4.Το " νταραβερι " εντάσσεται στα νεα ηθη  και εθιμα με τους "νταραβεριτζηδες" να ειναι διαρκως στο προσκηνιο με τις δικές σας ευλογιες κυριε δημαρχε !
5. Ο φθηνός και αγοραίος λόγος που κατά τη γνώμη σας "πουλαει", - προσβαλλοντας ομως ανθρωπους και υποληψεις -εχει χαρακτηρισθεί ως λαϊκή γλώσσα!
Απέναντι σ' όλα αυτά, εσείς κυριε δημαρχε -δυστυχως- λειτουργείτε  ως Πόντιος Πιλάτος, νιπτοντας διαρκώς τα χέρια σας και δίνοντας την εικόνα του ανθρώπου που είναι και με τον " χωροφύλακα " και με τον " αστυφύλακα "!
Όλα αυτά και φυσικά τα λέω με πόνο ψυχής , γιατί ήδη θα έπρεπε να έχουν μπει οι βάσεις και να προετοιμαστούν οι δημότες για τα έργα και τις προτεραιότητες- με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, να εχουν αναληφθει οι πρωτοβουλιες συνταξης ενος οδικού χαρτη έργων και ενεργειών κατάλληλα προετοιμασμένου και οργανωμένου .
Ενα επιχειρησιακό σχέδιο δηλαδή  που αποτελουσε αλλωστε και το οραμα του  συνδυασμού. 
Κλείνοντας  τονίζω  πως ο ηγέτης εκτός του ότι πρέπει να είναι πρακτικός και ρεαλιστής συγχρόνως πρέπει να μιλάει και ως οραματιστής και ιδεολόγος.
Επίσης  ο χρυσός κανόνας  της διοίκησης ειναι να διοικεις τους αλλους όπως  θέλεις εσύ να διοικείται!
 
ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ.
   .... ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΦΙΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.