Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΔΩ Ο ΚΟΡΙΟΣ – ΕΚΕΙ Ο ΚΟΡΙΟΣ – ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΟ;



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

            Δεκαετίες πίσω μας γύρισαν τα όσα συμβαίνουν στο πολύπαθο και πολυτάραχο Γ.Ν.Τρικάλων. ‘Oλους τους 80plus, κατά την άποψη του Ληξιάρχου της Τοπικής Ν.Δ., μας θύμισε την εποχή του Τόμπρα.
            Δεν φτάνει η πτωτική πορεία του Ε.Σ.Υ., η έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, η απαξίωση των διαδικασιών για τον διορισμό Διοικητών από την Κυβέρνηση και η … καρατόμηση, μετά από παραιτήσεις ή μη, 13 Διοικητών της πρώτης… κοπής, γιατί υπάρχει και δεύτερη κοπή, δεν αρκεί η τεράστια έλλειψη κρεβατιών στις ΜΕΘ και ο θάνατος ασθενών, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν φτάνουν όλα αυτά και νασαι έσκασε… μύτη το σκάνδαλο με τηλεφωνικές υποκλοπές στο Γ.Ν.Τρικάλων.
            Στις 4 Ιανουαρίου βγήκε στον αέρα η πληροφορία, από τοπικά Μ.Μ.Ε., ότι στο τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου μας, «όλα τα χει η μαργιολή ο φερετζές της έλειπε», βρέθηκε μηχάνημα, που κατέγραφε όλες τις εισερχόμενες και τις εξερχόμενες κλήσεις.
            Εδώ ο κοριός… εκεί ο κοριός… Ποιος τον έβαλε τον κοριό;
            Από το προσωπικό του Ιδρύματος «ακούγονται» ονόματα, αλλά πολύ σιγά, μην τους πιάσει και ο κοριός και έχουν μπλεξίματα. Αναφέρονται νοοτροπίες. Αναδεικνύονται ανάρμοστες συμπεριφορές, όλα, όμως, σε πολύ κλειστό κλειό… για τον φόβο των Ιουδαίων…!

            Πάντως Γιατροί, Νοσηλευτές, Ασθενείς, Συνοδοί και κοινωνία περιμένουν να δουν την συνταχθείσα από ειδικούς, έκθεση και φυσικά το αποτέλεσμα από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Αρχή προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Δικαιοσύνη.
            Λέτε να βγουν στον αέρα και Ιατρικά απόρρητα πολιτών; Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, προς το παρόν. Ηρεμείστε…
            Τώρα αν ο κοριός μπήκε το 2015, 2016 ή αργότερα, θα το πούνε οι αρμόδιοι και η Δικαιοσύνη, αν φτάσει μέχρι εκεί.
            Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρωτοφανές. Βλέπετε το Γ.Ν.Τρικάλων εδώ και κάμποσα χρόνια είναι στην … πρώτη γραμμή επικαιρότητας…!
            Τώρα στα… ξεμπουστανιάσματα η Διοίκηση του Σύριζα θέλει να φτιάξει και «ογκολογικό». Εδώ δε έχουμε τσιμπλοματα θέλουμε και μαυρωμάτα…! Πέντε χρόνια τι έκαναν όλοι τους;
            Το ατύχημα είναι πως, αν και πέρασαν σχεδόν 8 μήνες, από τότε που βγήκε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν διορίστηκαν ακόμα, πλην ελαχίστων, οι Διοικητές των Νοσοκομείων.
            Φαντασθείτε πότε θα διορίζονταν οι Διοικήσεις, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μοίραζε στους Υπουργούς του και τους ΜΠΛΕ φακέλους…!
            «Και διηγώντας τα να κλαις», που λέει και ο ποιητής.
            Τώρα, βέβαια, η κυβέρνηση είναι και απασχολημένη με τον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, στον φίλο του τον Εντογάν, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τον πλανητάρχη Τραμπ.
            Η Ν.Δ. ομιλεί για επιτυχή επίσκεψη. Η Αντιπολίτευση κάνει λόγο για… φιάσκο και δηλώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απλός… θεατής…
            Γεγονός είναι πως οι Τούρκοι, μετά απ΄’ όλα αυτά, τονίζουν πως «έχουμε δικαίωμα παρέμβασης σε κάθε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο».
            Πούτιν και Εντογάν άνοιξαν την «βάνα» για το Τουρκικό αγωγό αερίου και … ρύθμισαν και το θέμα κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, από τις 12 Ιανουαρίου…!           Η Ελλάδα, πάντως, συσκέπτεται….!
            Και μέσα σ’ όλα αυτά ο Σταϊκούρας ετοιμάζει οικονομικά βόμβα για τους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων, από το … 2020.
            Την ίδια περίοδο, βέβαια, υπάρχει «μπλόκο από τους Τούρκους σε Βόρειο, σε Κεντρικό και σε Νότιο Αίγαιο και γίνεται προσπάθεια να καπελώσουν ξανά Ελληνική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.
            Όσο για τον «κοριό» κάτι θα γίνει κάπου, κάποτε ίσως μάθουμε και κάτι.
            Σχετικά με τα υπόλοιπα ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί η θάλασσα της Μεσογείου είναι και βαθειά και πλατειά…!
            Οι Αρχαίοι Έλληνες, όμως, έλεγαν το «Συν Αθηνά και χείρα κίνη».
            Είχαν άδικο;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.