Τελευταίες Ειδήσεις

Είκοσι χρόνια ΣΠΟΡΤ


 
Το έτος 2020 συμπληρώνονται 20 χρόνια ύπαρξης και δράσης του Συλλόγου Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων (ΣΠΟΡΤ). Είκοσι χρόνια συντροφικότητας, φιλίας, αγάπης μεταξύ μας, είκοσι χρόνια σύμπνοιας, χωρίς ούτε έναν διαπληκτισμό, πράγμα σπάνιο για ελληνικούς συλλόγους, είκοσι χρόνια σκληρής προσπάθειας στα ελληνικά-και όχι μόνον -βουνά με σκοπό την επαφή με την Μητέρα Φύση και την Μητέρα Ελλάδα. 
O Σύλλογός μας ιδρύθηκε το έτος 2000 από μια συντροφιά φίλων, οι οποίοι είχαν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία σχετικά με την επαφή και την σχέση με την φύση. Πρακτικές εμπορευματοποίησης της υπαίθριας δραστηριότητας, πρακτικές αποκόμισης και του παραμικρού οφέλους από οποιαδήποτε δραστηριότητα και δράσεις που περιέχουν ανταγωνισμό ήταν και παραμένουν ξένες με τον Σύλλογο Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων. Αντ'αυτών επιλέξαμε την ανιδιοτελή και ανόθευτη επαφή με την υπέροχη ελληνική φύση, την φιλία και την καλή παρέα και κανένα συμφέρον ούτε σκιάζει, ούτε συνέχει τις σχέσεις μας.
Ολα αυτά τα χρόνια δεν ήμαστε απόμακροι από τους συντοπίτες. Πάντα προβάλλαμε την δράση μας και μέσω των δημοσιεύσεων και άλλων επαφών μας παρακινούσαμε τους συμπατριώτες μας να αποκτήσουν και αυτοί επαφή με την υπέροχη ελληνική φύση, υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής μακρυά από την  υποκουλτούρα του ξενυχτιού, του τσίπουρου, της ψησταριάς και του καφενείου που όσο άνετη και αν φαίνεται, στην πραγματικότητα εγκλωβίζει σώματα και πνεύματα σε πλαίσια παρακμής και πνευματικής στασιμότητας.
Απεναντίας, όλα αυτά τα χρόνια καλούσαμε και καλούμε όλους να ιδρώσουν, να κουραστούν, όπως κάνουν πάμπολλοι Ευρωπαίοι και άλλοι ξένοι τα Σαββατοκύριακά τους, αλλά να αισθανθούν όπως εμείς  την ύψιστη ικανοποίηση της θέας του τοπίου από ψηλά, από την κορυφή, εκεί όπου η φύση δείχνει όλη της την γοητεία, το μεγαλείο, την φυγή από την πεζότητα, την καθημερινότητα, την ανία, την απραξία.
Ο Σύλλογός μας πιστεύει οτι το αληθινό πρόσωπο της αγαπημένης χώρας μας δεν ευρίσκεται μόνον στους δρόμους και τις πλατείες μας και σε ό'τι αυτά περιέχουν. Ευρίσκεται στις στράτες των κυρατζήδων, στα μικρά χωριά των βουνών, στα ίδια τα βουνά μας, παντοτινό καταφύγιο του Ελληνα σε δύσκολες στιγμές. Και οτι ο αληθινός τρόπος ζωής είναι αυτός που κρατά τον άνθρωπο κοντά στην φύση, την οποία μόνον έτσι μαθαίνει να αγαπά, να προστατεύει και να νοιώθει μέρος της.
Ο Σύλλογός μας, όλα αυτά τα χρόνια απέκτησε την φήμη ενός μικρού μεν, πλην του πλέον δυναμικού και δραστήριου ορειβατικού συλλόγου όλης της Θεσσαλίας και αυτό δεν το λέγει η ταπεινότητά μας, αλλά παραδέχονται όλοι οι άλλοι αδελφοί σύλλογοι βουνού. Δεν επιδιώξαμε αυτή την φήμη, όμως την αποκτήσαμε με το μεράκι μας για την ορειβασία και το δέσιμο που έχουμε ο ένας με τον άλλον. Το καταφέραμε γιατί δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν πίσω και ανεβαίνουμε όλοι μαζί. Το καταφέραμε γιατί αγαπούμε αυτό που κάνουμε και η κούραση είναι κάτι που δεν φοβόμαστε, αλλά την επιδιώκουμε, γνωρίζοντας οτι ''τα αγαθά κόποις κτώνται''. 
Οσο για την κλασική ερώτηση ''γιατί πηγαίνετε στα βουνά'', απαντούμε επίσης κλασικώς ''γιατί υπάρχουν''. 
Ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων χαιρετίζει τον εκλεκτό τρικαλινό λαό και ευχαριστεί από καρδιάς όσους μας αγαπούν και τόσα χρόνια μας παρακολουθούν. Για εφέτος και συμπληρώνοντας 20 υπέροχα χρόνια αναβάσεων προγραμματίσαμε μια σειρά δράσεων και παρουσιάσεων φωτογραφιών και δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ελπίζοντας να μας τιμήσουν πολλοί με την παρουσία τους. Ιδιαίτερο βάρος θα δώσουμε στην δράση που αφορά συνοδεία παιδιών σε κάποιες πεζοπορίες, ελπίζοντας επίσης αυτό να έχει απήχηση και συνέχεια. 
Τέλος, κλείνοντας εκφράζουμε για μια ακόμη φορά ευχαριστήρια στον Αντιπεριφερειάρχη κ.Χρήστο Μιχαλάκη για την ευγενική παραχώρηση των νέων γραφείων του Συλλόγου σε κτίριο μισθωμένο από την Περιφέρεια (Μάρκου Μπότσαρη 2, έναντι ΟΤΕ,2ος όροφος, ώρες λειτουργίας 21.00-22.30 κάθε Παρασκευή, τηλ. 24310-72077). Με την πράξη του αυτή ο άξιος Αντιπεριφερειάρχης μας, απέδειξε οτι τιμά τον Σύλλογό μας και την συνεισφορά του για το καλό όνομα των Τρικάλων που ομολογουμένως απολαμβάνει η πόλη μας πανελλαδικώς.
Ιωάννης Ξηρός
Γραμματεύς Συλλόγου Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων
...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.