Τελευταίες Ειδήσεις

Μάθημα ανθρωπιάς από φυλακισμένο στην Κρήτη: Φροντίζει τον συγκρατούμενό του που πάσχει από άνοια


Μάθημα ανθρωπιάς από φυλακισμένο στην Κρήτη: Φροντίζει τον συγκρατούμενό του που πάσχει από άνοιαΣτη φυλακή κι όχι στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί για να εκτίσει την ποινή του ένας 65χρονος με άνοια.
Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού από την Αθήνα (είχε καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή δέκα ετών) και όπως καταγγέλθηκε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο 65χρονος είναι αδύνατον να αυτοεξυπηρετηθεί.
Ο ερχομός του έχει κινητοποιήσει όχι μόνο τη διεύθυνση και τις άλλες υπηρεσίες του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά και τους ίδιους τους συγκρατούμενούς του, οι οποίοι βλέπουν έναν άνθρωπο που είναι σε προχωρημένη κατάσταση και χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης.

Είναι συγκινητικό ότι τη φροντίδα του – στον βαθμό που μπορεί- έχει αναλάβει ένας άλλος κρατούμενος με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο κελί.
Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο συγκελίτης του χρειάστηκε να τον φροντίσει και να τον καθαρίσει όταν ο 65χρονος, λόγω της κατάστασης της υγείας του, έκανε τη σωματική του ανάγκη.
Στον κρατούμενο που έχει αναλάβει την φροντίδα του έχουν δοθεί όλα τα απαραίτητα εφόδια για την καθαριότητα του 65χρονου, ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται ότι η μεταφορά του στο νοσοκομείο της φυλακής είναι μονοδρομος.
Σύμφωνα με στελέχη της φυλακής, ο 65χρονος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, εξετάστηκε από γιατρό του καταστήματος και είναι πολύ πιθανόν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.