Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας
Πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», η κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου "Μετεώρων Λιθόπολις" παρουσία πλήθους κόσμου, μελών και φίλων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου και απεύθυνε ευχές για το νέο έτος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Προηγούμενου της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Αναστασίου με θέμα: «Δεν πιστεύω στο Θεό. Είμαι άθεος!»
Ακολουθεί η ομιλία του Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου Προηγουμένου Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου
«Δέν πιστεύω στόν Θεό. Εἶμαι ἄθεος!»


Η εισήγηση του Προέδρου του συλλόγου κου Γρηγόρη Καλύβα:
Χριστός ετέχθη,
Καλή και ευλογημένη χρονιά για όλους μας και κυρίως για την πατρίδα μας.
Σεβασμιώτατε, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την σταθερή παρουσία σας αλλά και την γενικότερη πνευματική στήριξη που μας παρέχετε άμα την έλευσή σας στην Θηβαΐδα των ΣΤΑΓΩΝ.
Είναι, πιστέψτε μας, πολύ σημαντικό για όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας που αντιστέκονται στο ξεθεμελίωμα όλων εκείνων των στοιχείων που μας συγκρατούν ως έθνος διαμορφώνοντας διαχρονικά την γνήσια Ελληνική συνείδηση, να έχουν την ευλογία σας.
Κυρίως είναι σημαντικό για όλους όσους τοποθετούνται κριτικά απέναντι στην εποχή της τεχνοκρατίας που ανατρέπει το αληθινό νόημα ζωής καλώντας μας σε μια ζωή χωρίς θεό.
Μια ακόμη χρονιά πέρασε στην ιστορία.
Μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, εξελίξεις και γεγονότα για την Πατρίδα, την Εκκλησία, την κοινωνία μας.
Απέναντι σε όλα αυτά ο Σύλλογός μας μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί να δώσει το στίγμα που απορρέει από τις ιδρυτικές του αρχές και θέσεις και που αποτελούν την πυξίδα μας.
Στο πλαίσιο αυτό και μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις μας, μέσα από το έντυπό μας, την ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα, από τις γενικότερες πρωτοβουλίες μας, είχαμε και αυτήν την χρονιά έντονη παρουσία.
Αναμφίβολα δεν επιτύχαμε το επιθυμητό αλλά το εφικτό του προγραμματισμού μας.
Σαφώς μπορούσαμε να έχουμε ποιο έντονη δραστηριότητα, ωστόσο όμως υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες που αποτελούν τροχοπέδη στις επιθυμίες μας για το επιθυμητό και το δέον.
Το οικονομικό είναι το βασικό εμπόδιο στο να υλοποιήσουμε σκέψεις με αποτέλεσμα να περιοριζόμαστε στα αναγκαία. Ελπίζουμε πως φέτος θα ανεβάσουμε τους ρυθμούς και θα πραγματοποιήσουμε περισσότερα από τον προγραμματισμό δράσης που σχεδιάσαμε και το περιεχόμενο του μπορείτε να πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα μας.
Αναμφίβολα η παρουσία σας δίπλα στον Σύλλογο, η στήριξή σας, τα μηνύματά σας, οι προτάσεις σας, οι προβληματισμοί σας, αποτελούν για μας μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ποιο δυνατά, ποιο αποφασιστικά στα ζητήματα εκείνα που έχουν να κάνουν με την πίστη μας ,με την πατρίδα, με τις αξίες εκείνες που συνθέτουν την εθνική ταυτότητα και συνείδησή μας, με την αντίστασή μας απέναντι στην συντονισμένη προσπάθεια της Νέας Τάξης να αποδομηθούν και να περιπέσουν σε ανυποληψία και εν τέλη σε αχρηστία και να αναγορευθεί η αθεΐα ως προοδευτισμός σε μια άθεη Ελλάδα.
Ο αγώνας συνεχίζεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Σ΄ αυτήν την προσπάθεια έχουμε μαζί μας συμπαραστάτες και καθοδηγητές τους Όσιους Μετεωρίτες, τους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησία μας που μας εμπνέουν με τις διδαχές και την παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν, έχουμε τον ποιμενάρχη μας και την τοπική Εκκλησία που κρατούν ψηλά το διάκι των παραδόσεων της πίστης μας, έχουμε την μοναστική κοινότητα των Αγίων Μετεώρων που κρατούν Θερμοπύλες και όλοι μαζί συναποτελούμε το ανάχωμα στα ύπουλα σχέδια ιστορικής αμνησίας και αλλοίωσης της ταυτότητάς μας.

Σας ευχαριστούμε!!

Καλή χρονιά!

Τα μέλη του
 Διοικητικού Συμβουλίου
Γρηγόριος Γ. Καλύβας (Πρόεδρος)
Ευάγγελος Μπουλογιώργο (Αντιπρόεδρος)
Δημήτριος Λάσκος (Γενικός Γραμματέας)
Απόστολος Καρανίκας (Ταμίας)
Ηλίας Σκυλοδήμος (Μέλος)
Δήμητρα Πάλλα (Μέλος)
Αρχοντούλα – Μητρονάτσιου (Μέλος)