Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Αγροδιατροφικές Εκθέσεις





Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη συνεχή προσπάθειά της για προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και ενίσχυση των εξαγωγών, προτίθεται, σε συνεργασία με τα τέσσερα επιμελητήρια Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας, να συμμετέχει στις παρακάτω εκθέσεις, που θα πραγματοποιηθούν το  α΄ τρίμηνο του  2020:

Α. Εκθέσεις στην Ελλάδα

ΑGROTICA Θεσ/νίκη (Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο), 30 Ιαν. - 2 Φεβρ. 2020: Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά brand στον τομέα της γεωργίας τόσο στη βαλκανική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, κρατώντας γερά τη σκυτάλη της πρωτιάς εδώ και 28 χρόνια.

DETROP Θεσσαλονίκη 22-24 Φεβρουαρίου 2020: Η “Detrop Boutique” στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μια αποκλειστική ξενάγηση στα Μοναδικά Ελληνικά, Μεσογειακά, Πιστοποιημένα Προϊόντα, που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., Ε.Π.Ι.Π. καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες. Στόχος της διοργάνωσης, η βαθύτερη γνωριμία των επαγγελματιών του χώρου και γευσιγνωστών της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας με τα συγκεκριμένα προϊόντα.


FOOD EXPO Αθήνα Metropolitan-Expo 7-10 Μαρτίου 2020: Αποτελεί το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου. Το 2019 συμμετείχαν 1.050 Έλληνες και 250 ξένοι εκθέτες από 33 χώρες από όλο τον κόσμο.

FRESKON Θεσ/νίκη HELEXPO 2-4 Απριλίου 2020: Η FRESKON αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών, που διεξάγεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.


B. Εκθέσεις στο εξωτερικό:

FRUIT LOGISTICA BERLIN 5-7 Φεβρουαρίου 2020: H μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην παγκόσμια αγορά φρούτων και λαχανικών. Η συμμετοχή αποτελεί μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και σημαντικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Το 2019 συμμετείχαν πάνω από 3.250 εκθέτες από 84 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 78.100 εμπορικοί αντιπρόσωποι προερχόμενοι από 130 χώρες, σε εγκαταστάσεις δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων υψηλών προδιαγραφών.

PROWEIN DUSSERDORF 15-17 Μαρτίου 2020: Η μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας. Οι εκθέτες στην Έκθεση Prowein 2019 άγγιξαν τους 7.000 από 70 χώρες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 60.000 από 142 χώρες. Τo 2019 Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε από περίπου 50 οινοποιεία. Η έκθεση αποτελεί θεσμό για τον χώρο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών με τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες να αυξάνονται διαρκώς, θέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του συγκεκριμένου εκθεσιακού γεγονότος, ως σημείο αναφοράς και συνάντησης, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

OLIO CAPITALE TRIESTE 19-21 Μαρτίου 2020: Η Έκθεση αυτή προωθεί το παρθένο ελαιόλαδο και αποτελεί πλέον θεσμό για τον κλάδο των ελαιών, καθώς «μετρά» ήδη πάνω 10 χρόνια παρουσίας. Την επισκέπτονται περισσότερα από 10.000 άτομα από όλο τον κόσμο, ενώ συμμετέχουν περίπου 300 εκθέτες και 90 διαφορετικές μάρκες εμφανίζονται και δοκιμάζονται από ειδικούς και λάτρεις του ελαιόλαδου.
FHA-Food & Beverage Σιγκαπούρη 31 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2020: Η Διεθνής Έκθεση “FOOD & HOTEL ASIA” οργανώνεται από το 1978 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στον Εκθεσιακό χώρο Singapore Expo. Πρόκειται για μια σημαντική εμπορική έκθεση, συνώνυμη με τη βιομηχανία τροφίμων και φιλοξενίας στην Ασία. Μέσα από 40 χρόνια ανάπτυξης, η FHA μεγάλωσε αλματωδώς και έχει κερδίσει τη φήμη της ως την πιο ολοκληρωμένη διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και φιλοξενίας στην περιοχή προσελκύοντας την συμμετοχή κορυφαίων αγοραστών από τις γειτονικές χώρες όπως η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν.
Με σκοπό την άμεση ενημέρωση και έγκαιρη συμμετοχή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί όλες τις τοπικές επιχειρήσεις να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να συμμετέχουν επιδοτούμενες στα περίπτερά της. Η δήλωση συμμετοχής θα πραγματοποιείται στο γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα - Διαχείρισης Υδάτων Λίμνης Κάρλα κ. Λαδόπουλου, στα τηλέφωνα 2413506-301, -302.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.