Τελευταίες Ειδήσεις

Αυξημένο ακατάσχετο όριο: Πότε μπαίνει σε εφαρμογή - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


"Ανάσα" σε φορολογούμενους αποτελεί η ενεργοποίηση του μέτρου του προοδευτικά ακατάσχετου λογαριασμού. Η ενεργοποίηση αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα και αφορά σε οφειλέτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών τους.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλει δύο δόσεις της ρύθμισης και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Επίσης, θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού για τον οποίο ζητείται περιορισμός της κατάσχεσης. Σημειώνεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να δηλωθεί ένας και μοναδικός ακατάσχετος λογαριασμός.
Ο προοδευτικός λογαριασμός θα λειτουργεί ως εξής:

-Εάν ο φορολογούμενος εμφανίζεται συνεπής στις υποχρεώσεις του, τότε έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αύξηση του ακατάσχετου ορίου του.
-Το όριο των 1.250 ευρώ προσαυξάνεται κατά το άθροισμα των ποσών των δύο τελευταίων μηνιαίων δόσεων που εξοφλήθηκαν, το οποίο πολλαπλασιάζεται με συντελεστές από 3 έως και 4,5. Αν η δόση είναι 500 ευρώ με την εφαρμογή του πρώτου συντελεστή 3, προκύπτει το νέο ύψος ακατάσχετου λογαριασμού στα 1.500 ευρώ.
-Εάν ο οφειλέτης παραμένει συνεπής τότε προοδευτικά θα αυξάνεται ο συντελεστής
-Αν ο φορολογούμενος, ο οποίος έχει κερδίσει αύξηση ακατάσχετου λογαριασμού, χάσει τη ρύθμιση οφειλών (εξαιτίας μη καταβολής δύο συνεχόμενων δόσεων), χάνει τον αυξημένο ακατάσχετο αλλά και το δικαίωμα να τον διεκδικήσει εκ νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.