Τελευταίες Ειδήσεις

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση, για ίδρυση κλειστού κέντρου μεταναστών στα Τρίκαλα



Τις επόμενες ημέρες η απόφαση, για ίδρυση κλειστού κέντρου μεταναστών στα Τρίκαλα
Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει πια το μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, που εκφράστηκαν πρόσφατα με τα ογκώδη συλλαλητήρια στη Λέσβο, Χίο και Σάμο, επισπεύδει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης χιλιάδων προσφύγων στην ενδοχώρα.
Με την ολοκλήρωση της επανίδρυσης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα αρχίσει άμεσα η προεπιλογή των δέκα πρώτων περιοχών που θα φιλοξενήσουν τα κλειστά κέντρα, με το νομό Τρικάλων να φιγουράρει ψηλά στη λίστα μαζί με τη γειτονική Καρδίτσα.

Μάλιστα μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων να μη δεχτεί την ίδρυση και λειτουργία χώρων φιλοξενίας μεταναστών, ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί μονόδρομο και ιδανική επιλογή για τη συντονιστική Υπουργική επιτροπή (Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Χρυσοχοίδης, Θεοδωρικάκος, Στεφανής), που θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα σε λίγες ημέρες.
Θεωρούν ότι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας θα καμφθούν εύκολα, προβάλλοντας τα οικονομικά ανταλλάγματα και τα οφέλη για τη Τρικαλινή αγορά, από τη λειτουργία των «Hot Spots», ενώ οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, έπειτα από το ανάλογο «μασάζ» που θα κάνει το πρωθυπουργικό γραφείο, θα συναινέσουν χωρίς ενστάσεις.
Θετικά επίσης προσμετράται η επικοινωνιακή δεινότητα του Δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ, η απόλυτη αφοσίωση της Δημοτικής του ομάδας και η απουσία ουσιαστικών αντιδράσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, την εποχή που το Φρούριο της πόλης, είχε μετατραπεί σε άτυπο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Κων.Κουτσονάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.