Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

            H τρομοκρατία, σ’ οποιαδήποτε μορφή και όπου κι αν γίνεται, είναι μια καταδικαστέα ενέργεια, που υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, μ’ όποιες ατέλειες αυτή έχει.
            Ένας σύγχρονος τρομοκράτης, που έχει καταργήσει κάθε ίχνος Δημοκρατικής αντίληψης και για την χώρα του και για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν.
            Ιδιαιτέρως μετά την αποτυχία του κινήματος του Γκουλέν, πνευματικού του μέντορα, το 2016 η κατάσταση ξέφυγε ολοκληρωτικά.
            Εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι, στρατιωτικοί και πολίτες της Τουρκίας, απολύθηκαν, φυλακίστηκαν ή δραπέτευσαν σ’ άλλες χώρες, ζητώντας πολιτικό άσυλο.
            Ο Σουλτάνος, όμως, της γείτονας χώρας οενιρεύτηκε την «Γαλάζια Πατρίδα» και αγνόησε παντελώς Διεθνείς συνθήκες, όπως το Δίκαιο της θαλάσσης και το Διεθνές Δίκαιο.
            Έτσι άρχισε να επιχειρεί, παράνομα, στην ΑΟΖ της Κύπρου, να παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο, με χιλιάδες παραβιάσεις ετησίως, να συνάπτει παράνομη συνθήκη με την Λιβύη, να καταργεί την υφαλοκρυπίδα των νησιών και να εισβάλει στην Συρία.

            Αυτά, βέβαια, γίνονται με την ανοχή μεγάλων Δυνάμεων και κυρίως της Αμερικής, της Γερμανίας και της Ρωσίας.
            Πρόσφατα έγινε η Διάσκεψη του Βερολίνου, για την επίλυση του θέματος της Λιβύης. Η Ελλάδα, δυστυχώς, αποκλείστηκε και συμμετείχε «ο Τρομοκράτης της Μεσογείου», ο οποίος εξόπλισε τον Φάρατζ με πολεμικό υλικό και ο οποίος έστειλε στην Λιβύη 2.400 Σύριους Τζιχαντιστές. Προετοιμάζει δε και άλλους 1.700, με μισθό 2.500 ευρώ τον μήνα.
            Μ’ αυτόν τον «τρομοκράτη» κάθησε η Μέρκελ και οι άλλοι μεγάλοι ηγέτες για να βρουν… λύση στο Λιβυκό θέμα και φυσικά να καταστρώσουν ένα δόλιο σχέδιο κατά του Ελληνισμού.
            Τον άνθρωπο, που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Μεσόγειο και αποσταθεροποιεί την υπάρχουσα κατάσταση, τον έβαλαν δίπλα τους οι Μέρκελ, Μακρόν, Πούτιν, Λαβρόφ, Τζόνσον κ.α. για να γίνει Ειρήνη στην πολύπαθη Λιβύη…! Έβαλαν τον … λύκο, να φυλάξει τα … πρόβατα..!
            Το όλο σκηνικό του Βερολίνου ήταν μια «πρόθεση» για επίλυση της κρίσης. Δεν υπάρχει κανένας, που πιστεύει πως μπορεί να επιλυθεί αυτό το θέμα χωρίς μηχαννισμούς και χωρίς την παρουσία των εμπλεκομένων δηλ. του στρατάρχη Χαφταρ και του Προέδρου Σάρατζ.
            Ο υβριστής και παραχαράκτης του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θαλάσσης Ενρτογάν, που αγνοεί την υφαλοκρηπίδα των νησιών και της Κρήτης και που κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ, έγινε…. Ρυθμιστής του Λιβυκού θέματος…!
            Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Έκανε υποδείξεις και στον ‘Ελληνα Πρωθυπουργού, για την υποδοχή του χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα, παραμονή της Διάσκεψης στο Βερολίνο και τον κατηγόρησε, γιατί δεν παίζει το δικό του… παιχνίδι.
            Αυτό δεν θα το κάνει κανένας Έλληνας πολιτικός και όλοι οι Έλληνες, σαν μια γροθιά, θα βάλουνε και την ζωή τους ακόμα, προκειμένου να υπερασπίζουνε «τους βωμούς και τις εστίες μας».
            Μπορεί να χουμε τις διαφορές μας, αλλά για την Ελλάδα θα δώσουμε ΟΛΟΙ και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας.
            Τον «τρομοκράτη της Μεσογείου» δεν τον θέλουν ούτε οι «Κούλουγλου» της Λιβύης, οι οποίοι είναι απόγονοι Οθωμανών Εποίκων, που νυμφεύθηκαν γυναίκες της Λιβύης.
            Με σειρά δηλώσεών τους καταδικάζουν οι «Κούλουγλου» την νοοτροπία και τις φιλοδοξίες του Εντογάν και τονίζουν «ότι είναι πιστοί μόνο στην Λιβύη και όχι στην Τουρκία».
            Το ψέμα του Εντογάν για Εθνική μειονότητα στη Λιβύη… κατέπεσε μόνο του.
            Ο μεγαλομανής Σουλτάνος και ο υβριστής και παραχαράκτης του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί από την μια να παραδίδει οπλισμό στην Σάρατζ και να στέλνει πληρωμένους τζιχαντιστές στην Λιβύη και από την άλλη να φαίνεται ως θεματοφύλακας της Ειρήνης και του Δικαίου στην Μεσόγειο.
            Έχει δίκαιο ο Πρόεδρος της Δημοκτατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που δήλωσε, πως «δεν πρέπει να ανεχθούμε την αυθαίρεσία της Τουρκίας».
            Ας μην ξεχνά ο «Τρομοκράτης της Μεσογείου» «πως οι Έλληνες στα δύσκολα ενώνονται» και πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.