Τελευταίες Ειδήσεις

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Τούλας-Σινάνης στην Οικονομική Επιτροπή

Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιδημάρχου Οικονομικών Αντώνη Τούλα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ χαρακτήρισαν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων με αφορμή τη μίσθωση ακινήτων για δημιουργία δημοτικών πάρκινγκ.
Ειδικότερα με πλειοψηφική απόφαση-παράταξη του Δημάρχου- εγκρίθηκαν οι μισθώσεις ενός χώρου 488 τ.μ. στην οδό Αβέρωφ  κι ενός χώρου 249 τ.μ. στην οδό Καραπιπέρη έναντι μισθίου 250 και 150 ευρώ μηνιαίως αντίστοιχα με τους κ.κ. Σινάνη και Παπαγεωργίου να αναφέρουν ότι το μίσθωμα για το πρώτο ακίνητο είναι ακριβό και το δεύτερο δεν εξυπηρετεί τους δημότες.
Τότε ο κ. Τούλας  αντέδρασε λέγοντας πως δεν αναγνωρίζει  τα δελτία παραγγελίας ύψους 206.000 ευρώ ως οφειλές της προηγούμενης δημοτικής Αρχής με τον πρώην δήμαρχο να λέει ότι “Δεν τα ψώνισα για το σπίτι μου”, και ο Αντιδήμαρχος να τονίζει πως  “δεν το ξέρω, δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα”  με τα πνεύματα να οξύνονται και κατόπιν παρέμβασης του κ. Αλέκου επήλθε η ηρεμία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαμιχαήλ κάλεσε τον κ. Τούλα να μην πληρώσει τίποτα αν οι οφειλές δεν είναι σύννομες.
Επισημαίνεται ότι στην συνεδρίαση συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις και για τα εξής θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη:


Απορρίφτηκαν τα πρακτικά της δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Καστράκι. Εγκρίθηκαν  τα πρακτικά της επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης κυλικείου στο γυμναστήριο «Ευθύμιος Βλαχάβας» στην Καλαμπάκα.Εγκρίθηκαν τα πρακτικά της επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης κυλικείου στο Δημοτικό Στάδιο «Βασίλειος Καρακίτσιος» στην Καλαμπάκα. Εγκρίθηκε η κατάθεση μήνυσης – έγκλησης κατά παντός υπευθύνου σχετικά με αδικήματα εκτελεσθέντα εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Μετεώρων (κλοπ’η τεσσάρων μπαταριών οχημάτων από το αμαξοστάσιο).
  • Εγκρίθηκε ο ορισμός συμβολαιογράφου για κατάρτιση συμβολαιογραφικής πράξης για τη συνομολόγηση τοκοχρεωστικού δανείου χορηγούμενο στο Δήμο Μετεώρων από το Ταμείο Παρακαταθηκών 
  • Εγκρίθηκε η επικύρωση της υπ’ αρ. 33/2020 απόφασης Δημάρχου σχετικά με τον ορισμό δικηγόρου στην υπόθεση Κωτίκα και λοιπών. 
  • Εγκρίθηκε η επικύρωση της υπ’ αρ. 34/2020 απόφασης Δημάρχου σχετικά με τον ορισμό συμβολαιογράφου  για σύνταξη πληρεξούσιου στην υπόθεση Κωτίκα και λοιπών. 
  • Εγκρίθηκε ο ορισμός δικηγόρου για τη νομική αντιμετώπιση της υπ΄αρ. 2/2020 διαταγής πληρωμής κατά του Δήμου Μετεώρων από την ΠΑΔΥΘ για οφειλή 373.000 + 8.000 ευρώ δικαστικής δαπάνης.
  • Εγκρίθηκε  ο ορισμός δικηγόρου για τη νομική αντιμετώπιση αγωγής της A.E. “ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον Διοικητικών Δικαστηρίων .
  • Εγκρίθηκε  η τετράμηνη παράταση συμβατικής προθεσμίας παράδοσης της προμήθειας «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.