Τελευταίες Ειδήσεις

Ουσιαστικός και εμπεριστατωμένος ο Γιάννης Μπουτίνας στις δράσεις για τον τουρισμό του 2020 στην Θεσσαλία



Για το άνοιγμα σε νέες τουριστικές περιοχές στον κόσμο, μίλησε στην παρουσίαση του Επιμελητηρίου Τρικάλων ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για τον  τουρισμό κ. Μπουτίνας σημειώνοντας πως το 2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Κορέα, Ιαπωνία, Ολλανδία και Ρωσία, εκτός φυσικά από τις παραδοσιακές που είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία.
Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020 που συντάχθηκε, έγινε με βάσει τα δεδομένα, που έδωσε το τουριστικό βαρόμετρο, καθώς για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκτήθηκε παρατηρητήριο τουρισμού κι ανέλυσε δεδομένα από επαγγελματίες και επισκέπτες.

Ο κ. Μπουτίνας μίλησε για τις χώρες στόχευσης όπου για φέτος είναι η Γερμανία που εκεί θα γίνει προσέγγιση σε ενήλικες άνω των 50 ετών, η Γαλλία για το ίδιο target group, στη Ρωσία θα γίνει προσέγγιση στο μαθητικό τουρισμό, στο Ισραήλ στους νέους, ενώ μέσα στις χώρες στόχευσης θα είναι και η Κορέα αλλά και η Ιαπωνία, ενώ η Περιφέρεια θα συμμετάσχει σε τουριστική έκθεση και στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας με στόχο τον ποδηλατικό τουρισμό.
«Αυτή τη στιγμή, έχουμε από τη Ρωσία ενδιαφέρον για να μας επισκεφτούν μεγάλες εταιρείες σε off season περιόδους για να κάνουν διακοπές. Μπορούν να έρθουν από τη Σιβηρία τον Οκτώβριο γιατί γι’ αυτούς θα είναι καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.