Τελευταίες Ειδήσεις

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων για το 2020 από την Ελπίδα Θεοφανίδου Εκπαιδευτικό-ΜΑ στην Ιστορία της Τέχνης



Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 12:30 έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων (ΣΦΜΤ, ΣΟΝΤ). Η εκδήλωση τελέστηκε σε μια από τις αλκυονίδες μέρες του μήνα στην ιστορική και ηλιόλουστη αίθουσα της Δωροθέας Σχολής, έδρας της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων. Παρεβρέθηκαν ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων Δημήτρης Κτιστάκης, τα μέλη της ορχήστρας και οι γονείς τους, καθώς και μέλη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Άκης Αναστασίου, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Έφη Λεβέντη, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λάππας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του δήμου. Την κοπή της πίτας συνόδευσαν χειροποίητα εδέσματα, αναψυκτικά και κρασί.
Οι συμμετέχοντες στη σημερινή εκδήλωση έχουν να θυμούνται από τη χρονιά που πέρασε πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις. Ο Μάρτιος του 2019 ήρθε με ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, την «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά, Λεωνίδας Καβάκος - Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, συναυλία στα Τρίκαλα» μια συνδιοργάνωση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων που συντελέστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με τα έσοδα της συναυλίας να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τον ίδιο μήνα μέλη της ΣΟΝΤ συμμετείχαν στη μουσική και ποιητική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης, μια συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και τoυ Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων που έγινε στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, στο ισόγειο των παλιών φυλακών Τρικάλων.

 Αξέχαστη είναι και η σύμπραξη του Γιώργου Γάκη και των Troublemakers με τη ΣΟΝΤ για δύο συναυλίες συμφωνικού ρόκ, η πρώτη τον Ιούνιο του 2019 στα Τρίκαλα και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους στα Ιωάννινα. Επίσης μεγάλη προσέλευση κόσμου, ενθουσιασμό και συγκίνηση είχε και η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΣΟΝΤ με εορταστικό πρόγραμμα και κονσέρτο για πιάνο τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Στη μνήμη των συμμετεχόντων είναι ζωντανές και οι εκδρομές που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα για την παρακολούθηση παραστάσεων όπερας στην Εθνική Λυρική Σκηνή και επισκέψεις σε επιλεγμένα μουσεία και εκθέσεις. Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων συνεχίζουν και φέτος το μουσικό, πολιτισμικό και εκπαιδευτικό τους έργο και ευελπιστούν ότι το έτος 2020 θα σημάνει ακόμα μια γόνιμη μουσική περίοδο για την πόλη των Τρικάλων.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.