Τελευταίες Ειδήσεις

Παναγιωτόπουλος: Δεν απέκλεισε "θερμό" επεισόδιο - Δεν αυξάνεται προς το παρόν η θητεία



Παναγιωτόπουλος: Δεν απέκλεισε "θερμό" επεισόδιο - Δεν αυξάνεται προς το παρόν η θητεία«Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, οι ενέργειες της οποίας δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων την οποία ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε άδικη.
 
Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Αμερικανού υπουργού άμυνας, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και εκτίμησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ αλλά και απομονώνουν τον Ερντογάν.
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Άμυνας μεριμνά για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για αύξηση του κονδυλίου για εξοπλισμούς. Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν εξοπλιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις, είπε ο υπουργός επισημαίνοντας και την ανάγκη για προσλήψεις περισσοτέρων μόνιμων στελεχών.
 
«Επειδή μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage» είπε ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με τις κινήσεις «θωράκισης» απέναντι στις τουρκικές κινήσεις και προκλήσεις.
 
«Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σημαίνει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επιχείρησε να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε» εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.