Τελευταίες Ειδήσεις

Επαφές του Κώστα Σκρέκα με αγρότες στο Ζάρκο Τρικάλων τις ημέρες των Χριστουγέννων




Επαφές με αγρότες και μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας βρέθηκε στο Ζάρκο Τρικάλων, όπου και συζήτησε με τους παραγωγούς της περιοχής, καθώς και τον πρόεδρο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αύξηση της ρευστότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Στο ζήτημα της ρευστότητας, ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, μέσα σε μία δόση, ποσό - ρεκόρ, συνολικού ύψους 1,1 δις ευρώ.

Ο Υφυπουργός μίλησε για τη ρύθμιση που ψηφίστηκε για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, με την οποία οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα πλέον να πωλούν ως το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν και να κρατούν το υπόλοιπο 25% για τις δικές τους ανάγκες. Με την πώληση του 75% οι αγρότες θα μπορούν να αποπληρώνουν την επένδυση τους από την πρώτη ημέρα, ενώ μετά την εξόφληση του δανείου θα αποκτούν μια νέα, πρόσθετη πηγή εσόδων.


Επίσης, στις επαφές συζητήθηκε και η εξαγγελία που έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Τρίκαλα, για τα έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου, ύψους 12 εκατ. ευρώ. Τα έργα θα γίνουν σε συνολικά 21 χωριά του Νομού Τρικάλων, μεταξύ των οποίων είναι και το Ζάρκο.


Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε, ακόμα, στην εξάμηνη παράταση που μετά από την παρέμβασή του έδωσε η ΔΕΗ για το αγροτικό τιμολόγιο, προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες ώστε να αποκτήσουν τις άδειες χρήσης νερού, να καταθέσουν εμπρόθεσμα τα σχετικά δικαιολογητικά και να παραμείνουν δικαιούχοι του τιμολογίου.

Σε ό,τι αφορά το βαμβάκι, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι το Υπουργείο εντείνει τις προσπάθειες του ώστε οι παραγωγοί να πληρώνονται με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και να εισπράττουν μια δίκαιη τιμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.