Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ: «Τρέξτε γρήγορα τις διαδικασίες για να έρθουν ασθενοφόρα στη Θεσσαλία»





«Τρέξτε γρήγορα  το διαγωνισμό και αλλάξτε τις διαδικασίες ώστε να έρθουν το συντομότερο δυνατό, νέα ασθενοφόρα για το  ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κώστας Αγοραστός στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου που  επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει  1 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 13 ασθενοφόρων και Κινητών Μονάδων, τόσες όσες μας ζήτησαν,  για τις ανάγκες του  ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία, έργο που δεν έχει προχωρήσει λόγω καθυστερήσεων  και δικαστικών εμπλοκών στο  διαγωνισμό που ανέλαβε να προκηρύξει το  ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο. Έχουμε τα χρήματα, την τεχνογνωσία και τη διαχειριστική επάρκεια. Συνεργαστήκαμε με την 5η ΥΠΕ και χρηματοδοτήσαμε την αγορά 9 νέων Ασθενοφόρων. Στην περίπτωση του ΕΚΑΒ όμως, χρειάζεται  καλύτερη συνεργασία και συντονισμός»  επεσήμανε ο κ. Αγοραστός.
 Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συμφώνησαν ότι από δω και στο εξής θα συνεργάζονται  ώστε  να προκηρύσσει η Περιφέρεια τους διαγωνισμούς, για να προχωρούν γρήγορα τα έργα. 

Σε ότι αφορά στην ανέγερση νέου κτιρίου για το ΕΚΑΒ στη Λάρισα, ο κ. Αγοραστός  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν μας είχατε φέρει τη μελέτη, το έργο θα είχε ενταχθεί και θα είχε προχωρήσει. Το ΕΚΑΒ δεν κατέθεσε πρόταση στα προγράμματα που ανοίξαμε για την Υγεία».
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τη δημόσια υγεία. Θέλουμε όλοι οι Θεσσαλοί πολίτες, είτε κατοικούν στα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό  να αισθάνονται ασφαλείς, ότι σε κάθε ιατρικό πρόβλημα, θα βρουν λύση και θα τύχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψης μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός. Γι αυτό και μόνο από το  ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει  12 εκατομμύρια ευρώ – και συνολικά τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ- για την  αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και τον εξοπλισμό των δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με προηγμένο  ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.