Τελευταίες Ειδήσεις

Νέος Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας (ΦΙ. ΣΥ.ΚΑ)


Αγαπητοί μας συμπολίτες,
            είμαστε ο νεοσύστατος Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας (ΦΙ. ΣΥ.ΚΑ) με την συνοδευτική προτροπή  "Βοηθάμε" και θα θέλαμε να σας συστηθούμε.  Ο Σύλλογος μας απαρτίζεται από εθελοντές πολίτες που προσφέρουν αφιλοκερδώς τον ελεύθερο χρόνο τους για την προστασία και την ευζωία των ζώων. Κατανοώντας ότι από τις πρώτες σκέψεις κάποιου που βρίσκει εγκαταλειμμένα ζώα μπορεί να είναι η επικοινωνία με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο, γι' αυτό και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρώτη σας κίνηση θα πρέπει πάντα να είναι η επικοινωνία με τους, εκ του νόμου, αρμόδιους του Δήμου Μετεώρων. Ο Σύλλογος δεν διαθέτει εγκαταστάσεις για φιλοξενίες και δεν είναι καταφύγιο. Όλα τα ζώα θα παραμένουν σε ασφαλές χώρο μέχρι να γίνουν καλά και μετά επιστρέφουν στις γειτονιές τους εκτός φυσικά αν υιοθετηθούν. Στην περίπτωση αυτή θα παραδίδονται στο νέο τους ιδιοκτήτη εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, τσιπαρισμένα και με επίσημα χαρτιά υιοθεσίας. Ο νέος ιδιοκτήτης θα αναλάβει υποχρεωτικά την στείρωσή τους εάν αυτή δεν έχει ήδη γίνει.

            Οι ανάγκες του Συλλόγου αφορούν αποκλειστικά την κτηνιατρική και υγειονομική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, την πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων στειρώσεων με σκοπό τη μείωση του αριθμού τους, την επιπλέον ενασχόληση με ζώα που χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας (χειρουργεία, χρόνια φαρμακευτική αγωγή, φιλοξενία, εκπαίδευση), την οργάνωση φιλοζωικών Bazaar, ημερών υιοθεσίας, εκπαιδευτικών προγραμμάτων κτλ. Η διοίκηση του σωματείου που εκλέγεται δημοκρατικά και αποτελείται κι αυτή από εθελοντές, υποχρεούται να διαχειρίζεται τις δωρεές που δέχεται με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης, με σύνεση και αξιολογώντας το κάθε περιστατικό. Η αξιοποίηση των χορηγιών ή των δωρεών θα γνωστοποιείται τακτικά από τα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα και θα τηρηθεί διαύγεια στην διαδικασία.
            Τέλος, σκοπός του ΦΙ.ΣΥ.ΚΑ. είναι να δράσει επικουρικά στο έργο που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Μετεώρων υπέρ των αδέσποτων ζώων και να συμβάλει σε μια συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό με υπευθυνότητα και ηθική απέναντι στο δικαίωμα κάθε έμβιας ύπαρξης στη ζωή.
Είναι  ζήτημα πολιτισμού και μας αφορά όλους.

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook: "Οι σκύλοι των νέων σφαγείων της Καλαμπάκας" ώστε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας ή για να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.