Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,11πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ




Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι,

Η εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία δεν έφερε καμία ουσιαστική αλλαγή στην άσχημη κατάσταση που ζούμε. Και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιλαϊκό – αντιαγροτικό δρόμο όπως και οι προηγούμενες, παρά τις υποσχέσεις που έταζε πως θα αλλάξει τα πράγματα.

·        Παραμένει το αίσχος των ανοιχτών και εξεφτελιστικών τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα. Εκκοκιστές – εμποροβιομήχανοι αρπάζουν κοψοχρονιά την παραγωγή και την πουλάνε 5-6 φορές ακριβότερα στην λαϊκή κατανάλωση.
·        Το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, αγοράζουμε πανάκριβα τα αγροεφόδια, το οικιακό και αγροτικό ρεύμα αυξήθηκε πάνω από 10%, το πετρέλαιο 1.36 ευρώ το λίτρο για ‘μας, ενώ εφοπλιστές – βιομήχανοι – ξενοδόχοι – αεροπορικές εταιρίες, κλινικάρχες το αγοράζουν αφορολόγητο και στις χώρες της ΕΕ είναι 60 λεπτά το λίτρο.
·        Συνεχίζει το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που χαρατσώνει και δεν αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια στο 100% της ζημιάς, δεν καλύπτει όλες τις αιτίες ζημιών και νόσων, χωρίς η κυβέρνηση να βάζει μία από την τσέπη της. Καθυστερούν να γίνουν οι εκτιμήσεις  των ζημιών και οι αποζημιώσεις. Απαξιώνεται ο ΕΛΓΑ ώστε να οδηγηθούμε πιο γρήγορα και εύκολα στις ιδιωτικές εταιρίες που θα σημάνει αυξημένα ασφάλιστρα και μικρότερες αποζημιώσεις.


Αντί η κυβέρνηση να καταργήσει προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους που έφεραν στο σημερινό χάλι την κοινωνική ασφάλιση φέρνουν νέο ασφαλιστικό νόμο με αυξημένα ασφάλιστρα στον ΕΦΚΑ με μειωμένες παροχές υγείας κ πρόνοιας με ακόμα παραπέρα μείωση των σημερινών συντάξεων των 320 ευρώ.

Η άγρια φορολογία και τα χαράτσια, παντού συνεχίζουν να αδειάζουν τις τσέπες μας. Συνεχίζονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για χρέη σε δημόσιο και τράπεζες. Η αναθεώρηση της ΚΑΠ που σχεδιάζουν τα επιτελεία της ΕΕ θα είναι σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων.

Μπροστά σ’ αυτήν την άσχημη κατάσταση που μας έχουν φέρει οι κυβερνήσεις και η ΕΕ απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και τα αντιλαϊκά – αντιαγροτικά μέτρα. Συνάδελφοι, όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας (αφορολόγητο κλπ) να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα.

Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους – κανένας αγροτοκτηνοτρόφος έξω από Α.Σ., συμμετέχουμε, παίρνουμε πρωτοβουλίες για τα προβλήματά μας, για την ζωή μας. Αναπτύσσουμε κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική,

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα για να ζήσουμε με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος και σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.      
Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για χρέη σε δημόσιο και τράπεζες.
  Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα σχέδια για τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια.
ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις. Μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας.
Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η Οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους στο νερό.
  Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα «αγροτοδικεία».


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,11πμ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.