Τελευταίες Ειδήσεις

«Ιδιώνυμη Λήθη»- Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών έργων της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt





Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο «Ιδιώνυμη Λήθη» που διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων στους χώρους του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού (ισόγειο Μουσείου Τσιτσάνη), στο Παλιό Διοικητήριο των φυλακών και στο Κουρσούμ Τζαμί των Τρικάλων από τις 16 Νοεμβρίου ως τις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Τα έργα της έκθεσης έχουν ως αφορμή την ιστορικότητα του χώρου και ειδικότερα τη χρήση του στη διάρκεια του 20ου αιώνα ως φυλακών πολιτικών κρατουμένων και αξιοποιούν ποικίλες  μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (σχέδιο, χρώμα, χαρακτική, φωτογραφία, ψηφιακή εκτύπωση, βίντεο, εγκαταστάσεις).

Κατά την τελετή των εγκαινίων η εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής ομάδας «FireArt» Χρύσα Κοφίνα παρουσίασε στο κοινό τους σκοπούς της ομάδας και το περιεχόμενο της έκθεσης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε όλους τους χώρους, κατά τη διάρκεια της οποίας κάθε καλλιτέχνης μίλησε για το έργο του.


Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δήμου Τρικκαίων και της διοίκησης του Μουσείου Τσιτσάνη, καθώς και πλήθος επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Αμοιρίδου, Εμπρού Γιουσούφ, Γιώργος Κιτσούκης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Ευπραξία Μπαντάζου, Μαρίνα Σημάδη, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Πηγή Φασλά, Νάσος Χαλκίδης.

Διάρκεια: 16 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου 2019
Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό – Παλιό Διοικητήριο φυλακών – Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 9πμ – 3μμ και 6.30μμ – 9.30μμ|Είσοδος ελεύθερη

Τρόποι επικοινωνίας με την ομάδα:  6932220709 Νάσος Χαλκίδης, 6977715193 Χρύσα Κοφίνα
                                                                                          fireart.artists@gmail.com 
                                                                                          fireart-artists.blogspot.gr
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.