Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Eνας «Ένοχος» σε λιτό, δανέζικο θρίλερ




Με ένα θρίλερ που συναρπάζει, η Κινηματογραφική λέσχη Τρικάλων συνεχίζει τις προβολές της, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 21:45 στον δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων. Ο «Ενοχος» είναι μια σπουδαία και βραβευμένη ταινία, γυρισμένη μόνο με τα απολύτως απαραίτητα και πιο λιτά υλικά. Λόγω των συνεχιζόμενων εγγραφών νέων μελών, παράκληση η προσέλευση να γίνει λίγη ώρα νωρίτερα


ΥΠΟΘΕΣΗ
Ένας αστυνομικός, εξαιτίας μίας δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος του, τοποθετείται στο τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης. Η βαρετή για αυτόν νύχτα στο τηλεφωνικό κέντρο, μία μέρα πριν την ημέρα της δίκης, θα αποκτήσει ενδιαφέρον και ένταση, όταν θα δεχθεί κλήση από μία απαχθείσα γυναίκα. Ετσι, ξεκινάει ένα μοναχικό αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να την εντοπίσει – ακόμη και όταν πια η βάρδιά του έχει τελειώσει.

ΚΡΙΤΙΚΗ
 
Βασικό χαρακτηριστικό της ταινίας είναι η πολύ έξυπνη δoμή της . Μόνο με φωνές στο τηλέφωνο καταφέρνει μέσα από περιγραφές και αφηγήσεις να δημιουργήσει μία ιδανική ατμόσφαιρα θρίλερ, με έντονο σασπένς, ανατριχίλα και plot twist. Με ένα αριστοτεχνικό ντεκουπάζ, το οποίο εκμεταλλεύεται κάθε πιθανό εκφραστικό μέσο –από το «πέτρινο» πρόσωπο του Σέντεργκρεν μέχρι την κλειστοφοβική αίσθηση του τηλεφωνικού κέντρου–, ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκούσταβ Μέλερ φορτίζει με ένταση μια κοφτερή μελέτη χαρακτήρα. Οι σεναριακές ανατροπές που μας επιφυλάσσει αυτό το υποδειγματικό «θρίλερ δωματίου» (γραμμένο από τον σκηνοθέτη και τον Έμιλ Νίγκααρντ Άλμπερτσεν) θα δώσουν νέα διάσταση τόσο στην τηλεφωνική όσο και στην εσωτερική μάχη του ήρωα και θα επαναπροσδιορίσουν την έννοια του ενόχου.
 

 
Info
  • Τίτλος: Ο Ενοχος (Den Skyldige / The Guilty)
  • Παραγωγή: Λίνα Φλιντ
  • Σενάριο: Γκούσταβ Μέλερ, Εμίλ Νίγκααρντ Αλμπερτσεν
  • Πρωταγωνιστούν: Γιάκομπ Σέντεργκρεν, Τζέσικα Ντίναντζ
  • Χώρα: Δανία
  • Γλώσσα: Δανέζικα
  • Διάρκεια: 85

ΒΡΑΒΕΙΑ
Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Sundance
Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Βραβείο καλύτερης ερμηνείας για τον Jakob Cedergren στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Πηγή: flix.gr, athinorama.gr, filmakias.gr
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2019, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Δείτε το τρέιλερ στον παρακάτω σύνδεσμο

  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.