Τελευταίες Ειδήσεις

Χρήστος Σιμορέλης-Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου για να είμαι εθνικιστής.



Η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι το προσφυγικό είναι μη διαχειρίσιμο προκαλεί θυμηδία. Αποτελεί επιβεβαίωση της καταστροφικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στη διαχείριση του προσφυγικού.
     Δείχνει πόσο απροετοίμαστη ήταν η ΝΔ, αποκαλύπτει τον τυχοδιωκτισμό τους το 2015-16 όταν μας κουνούσαν το δάκτυλο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί ένα σύνθετο ζήτημα με όρους ανθρωπιάς αλλά και αποτελεσματικότητας, ακόμα και όταν οι ροές ήταν πολλαπλάσιες των σημερινών.
    Μετά από τέσσερις μήνες χαρακτηριστικής αδράνειας, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ροές οφείλονται σε γεωπολιτικούς λόγους. Η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια προεκλογικά δημιούργησε. Εμείς όμως δεν κάνουμε μικροκομματική αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής. Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμει συνολικά και συλλογικά απέναντι στις πολιτικές των κλειστών συνόρων που προωθούν οι ομογάλακτοι της ΝΔ.

     Στεκόμαστε απέναντι στην ξενοφοβία, στη μισαλλοδοξία και στον εθνικισμό. Εμείς βρισκόμαστε στην πλευρά της αλληλεγγύης! Δε φταίνε για τα προβλήματα μας, οι φτωχοί, οι διαφορετικοί, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Ο ρατσισμός εκτρέφεται από την κοινωνική αδιαφορία. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σιωπά μπροστά σε αυτά τα γεγονότα.
Χρήστος Σιμορέλης
Πρώην Βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
*Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου για να είμαι εθνικιστής.
Αλμπέρ Καμύ (7 Νοεμβρίου 1913 – 4 Ιανουαρίου 1960), Γάλλος φιλόσοφος, λογοτέχνης και συγγραφέας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.