Τελευταίες Ειδήσεις

Στην κορυφή του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς!-Είναι απίστευτο αυτό που ζω



Στην κορυφή του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Είναι απίστευτο αυτό που ζω
Στο μεγαλείο του Στέφανου Τσιτσιπά υποκλίνεται η Ελλάδα αλλά και ολόκληρος ο κόσμος του αθλητισμού. Αυτός ήταν ο ένατος  τελικός καριέρας για τον 21χρονο Έλληνα πρωταθλητή , έχοντας κερδίσει έως τώρα τους τέσσερις. Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και  ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. O Τσιτσπάς, θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP  και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2.6εκ. δολαρίων.
«Το έκανε ο Στέφανος», έγραψε το BBC, ενώ ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση του Guardian ήταν: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals» Το παιδί θαύμα του ελληνικού τένις  μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει καταφέρει να εξελιχθεί σ' έναν από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου, όντας πλέον σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης (το φινάλε της χρονιάς τον βρίσκει στο Νο6).

Τσιτσιπάς: Είναι μοναδικό να έχω έναν τέτοιο στρατό
Ο ίδιος επιφύλαξε ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» σε όλους όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Ο2 του Λονδίνου για να τον στηρίξουν στον τελικό των ATP Finals απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ. «Είναι μοναδικό το να έχω έναν τέτοιο "στρατό" να με στηρίζει ενώ βρίσκομαι στο κορτ. Μου δίνουν τόση ενέργεια. Μου δίνουν την δύναμη της πίστης ότι μπορώ να πετύχω όλα όσα θέλω στο κορτ. Μου δίνουν κίνητρο. Μου δίνουν τόση ενέργεια και το λατρεύω αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω καθέ έναν ξεχωριστά απόλους οσους με στήριξαν σήμερα με ελληνικές σημαίες. Με έκαναν να νιώσω σαν το σπίτι μου» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του κόντρα στον Τιμ.
Μιλώντας για τα συναισθήματα του μετά την μεγάλη νίκη του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε ότι «αρχικά ήμουν ενθουσιασμένος που θα βιώνα την εμπειρία των Nitto ATP Finals. Για μένα ήταν ήδη μια μεγάλη υπόθεση. Τώρα που είμαι πρωταθλητής, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ειλικιρνά δεν νιώθω τίποτα γιατί με κατακλύζουν τόσα συναισθήματα». Θυμήθηκε ότι κάποτε παρακολουθούσε από την τηλεόραση τη διοργάνωση και σκεφτόταν ότι «αυτοί έχουν κάνει μια τρελή χρονιά για να παίζουν εδώ». «Και τώρα είμαι στη θέση του πρωταθλητή και αυτό είναι φανταστικό».
Όσον αφορά τους επόμενους στόχους του είπε ότι «πιστεύω ότι είμαι κοντά στο να κατακτήσω έναν τίτλο Grand Slam». «Ξέρω ότι αυτά είναι μεγάλα λόγια αλλά πιστεύω ότι ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Παλεύω απέναντι στους καλύτερους παίχτες του κόσμου και η προσπάθεια που βάζω καθημερινά αξίζει να έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα» κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής.
Είναι ο μεγαλύτερος τίτλος του Έλληνα τενίστα και μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του αθλητισμού της χώρας. 
Δείτε τον τελευταίο πόντο του παιχνιδιού 

Τα συγχαρητήρια Παυλόπουλου και Μητσοτάκη
Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Στέφανιο Τσιτσιπά.
Tη μεγάλη νίκη Τσιτσιπά σχολίασε στο twitter και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας την ακόλουθη ανάρτηση:
Πως εξελίχθηκε το παιχνίδι 
Ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ κατέκτησε το πρώτο σετ κερδίζοντας στο τάι μπρέικ τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Στέφανος δεν έχασε το σερβίς του, ούτε όμως ο Αυστριακός αντίπαλός του και έτσι μοιραία έφτασαν στο τάι μπρέικ, όπου εκεί επικράτησε ο Τιμ. 
Στο δεύτερο σετ, ο έλληνας αθλητής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και επικράτησε ισοφαρίζοντας τον αγώνα του τελικού σε 1-1. Το σετ έληξε με 6-2 με τον Στέφανο να παίζει πιο επιθετικά και αυτό να τον βοηθά να φτάσει στην επικράτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.