Τελευταίες Ειδήσεις

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε από την Κ.Ο. Καλαμπάκας του Κ.Κ.Ε το απόγευμα Πέμπτης στην ταβέρνα «Δούρειος» με ομιλητή τον Γιώργο Καϊκη, στέλεχος του Κ.Κ.Ε.



Θέματα της συζήτησης ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, και τη γύρω περιοχή, για τους διεθνείς ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, γεγονότα που δεν αφήνουν ανεπηρέαστα την περιοχή μας.
Μεταξύ άλλων τόνισε,
 «…..η Κίνα και η Ρωσία  κυριάρχησαν στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, δίνοντας μια πρώτη γεύση για όσα πρόκειται να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, που θα γίνει τον Δεκέμβρη στο Λονδίνο, αλλά και ο κυνισμός με τον οποίο ο γγ του ΝΑΤΟ περιέγραψε τις «απειλές» από τη σταθερή οικονομική και στρατιωτική ανέλιξη της Κίνας, και τις «ανησυχίες» για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ρωσίας…..με τη χώρα μας να έχει αναλάβει ρόλο εμπροσθοφυλακής, εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.
Η υπογραφή της νέας «Αμυντικής Συμφωνίας» με τις ΗΠΑ βάζει τη χώρα μας στο κέντρο της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας, όχι μόνο επειδή αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στην ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, αλλά και επειδή μετατρέπεται σε κόμβο προώθησης ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς τη Μαύρη Θάλασσα και τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, όπως γίνεται για παράδειγμα με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αποκαλυπτικό μάλιστα για το μέγεθος της εμπλοκής και των κινδύνων για το λαό είναι το γεγονός ότι μαζί με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιστρατεύονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, τίθεται στην υπηρεσία των δολοφονικών σχεδιασμών και όλος ο κρατικός μηχανισμός - νοσοκομεία, υπηρεσίες, πολιτική προστασία κ.λπ. - όπως έδειξε και η προχτεσινή ΝΑΤΟική άσκηση στη Λάρισα, με σενάριο τον τραυματισμό Αμερικανού στρατιώτη και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της πόλης. Η νέα αυτή άσκηση και το σενάριό της, που αφορά επί της ουσίας το ενδεχόμενο οι αμερικανοΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην περιοχή να γίνουν στόχος επίθεσης, είναι παραπάνω από αποκαλυπτικά για το πώς η μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ τη βάζει στο στόχαστρο.Ολα αυτά ως κομμάτι των «προβών πολέμου» που κάνουν στην περιοχή οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και πριν καλά καλά στεγνώσει το «μελάνι» της νέας Συμφωνίας για τις βάσεις που ήρθε να επισημοποιήσει τη μετατροπή όλης της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με την παραχώρηση στις ΗΠΑ των εγκαταστάσεων στην 110 ΠΜ στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ.»
«…….καμία ασφάλεια και εγγύηση δεν προσφέρει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, όπου η Τουρκία κλιμακώνει τις αμφισβητήσεις και τις διεκδικήσεις της….. Το παλιότερο και πιο πρόσφατο παρελθόν είναι γεμάτο αποδείξεις για το πώς αυτές οι αμφισβητήσεις γίνονται με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, που θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και προωθεί την ιδέα της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία, όπως άλλωστε και της κυπριακής ΑΟΖ. Χαρακτηριστικά σε ερώτηση που έγινε στον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς στη διάρκεια φόρουμ που διεξάγεται στην Αμερική η απάντησή του ήταν «Λυπάμαι που το λέω, αλλά εάν η Ελλάδα χρειαστεί τη στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δε νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ»!
«…Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό ζήτημα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο, όπως και την ταλαιπωρία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού. Καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις για τις θρησκευτικές,πολιτιστικές πεποιθήσεις ή το «χτύπημα» τουριστικών περιοχών,ξεχνώντας ότι μιλάμε για ανθρώπους που προέρχονται από περιοχές όπου και η χώρα μας συμμετείχε στο χτύπημά τους και τώρα «νίπτουν τας χείρας» δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.Είναι μέτρα επικίνδυνα τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τον ελληνικό λαό, τα οποία μάταια προσπαθούν να διαχειριστούν το αίσχος που δημιουργεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει αυτή της ΝΔ.
Σκοπεύουν να γεμίσουν τα νησιά με τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης, δηλαδή hot spots - φυλακές, χωρητικότητας πάνω από 5.000 ανθρώπους!
Με τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, που η πλειοψηφία των παιδιών προσφύγων δεν έχει ακόμη καμία πρόσβαση στην εκπαίδευση.Τα ασυνόδευτα παιδιά, εγκλωβίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Τα απαράδεκτα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να απαντηθούν από το μαζικό κίνημα. Να αυξηθούν η αλληλεγγύη και η πάλη για:
·         Να κλείσουν όλα τα hot spots και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή. Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και, στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
·         Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου σε όλους όσοι προέρχονται από χώρες πολέμων, χώρες που ζουν κάτω από κατοχή καθώς και σε θύματα αντιδραστικών καθεστώτων.
·         Να εξασφαλιστεί δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στην εκπαίδευση.
·         Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών…»
«……..Την ίδια ώρα, η έκθεση της Κομισιόν περιλαμβάνει σειρά από επισημάνσεις και «παρατηρήσεις» για τις δεσμεύσεις της αντιλαϊκής πολιτικής για την επόμενη περίοδο, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στους Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την πρώτη κατοικία,τα Χαράτσια,τον ΕΝΦΙΑ,την προστασία των τραπεζών,κα.
Μεγάλα είναι και τα παζάρια που γίνονται για πιο γρήγορα βήματα προς την «απελευθέρωση» στην Ενέργεια αφού η Επιτροπή στην έκθεσή της επικροτεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης να «σταθεροποιήσει» τη χρηματοοικονομική θέση της ΔΕΗ, οι οποίες - υπενθυμίζουμε - περιλαμβάνουν αυξήσεις στα τιμολόγια, ένταση των πιέσεων στα λαϊκά νοικοκυριά για είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών αλλά και βάζοντας στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εργαζομένων….Αυτός είναι ένας δρόμος στρωμένος για τις ιδιωτικές εταιρείες που αφού πάρουν όλο το «φιλέτο» της Ενέργειας θα κάνουν το δικό τους παιχνίδι στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών που θα πληρώσουν στο τέλος πολύ ακριβά την ανάπτυξη!
Σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά, η έκθεση αποτυπώνει την ικανοποίηση της ΕΕ για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ήδη έχει προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον «αναπτυξιακό» νόμο, συνεχίζοντας την επίθεση από εκεί που την έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα χωρίς δικαιώματα,με εξευτελιστικούς μισθούς, ελαστικές μορφές απασχόλησης ,κλπ ενώ για το Ασφαλιστικό πανηγυρίζει για το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ και εφαρμόζεται όλος ο πυρήνας του νόμου - λαιμητόμου, του Κατρούγκαλου,συνεχίζοντας τα καταστροφικά αποτελέσματα για τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και τους 3,9 εκατομμύρια σημερινούς ασφαλισμένους.Η παραπέρα συρρίκνωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, η συνέχιση της περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης προς την Κοινωνική Ασφάλιση, είναι το νέο έδαφος πάνω στο οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να πουλήσει ως «λύση» την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης,που θα ρίξει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις με πρώτο θύμα τις επικουρικές….» «…Εδώ χρειάζεται μαζικός, οργανωμένος αγώνας για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ,για να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων που είναι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.