Τελευταίες Ειδήσεις

Βελτιώνει την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Σταυρού ο δήμος Φαρσάλων





Στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού από τον Σταυρό μέχρι τα όρια του νομού Φθιώτιδας προχωρά ο δήμος Φαρσάλων μετά τη σχετική υπογραφή της σύμβασης του έργου, μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΣΤΕΝΤΩΡ Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνο Κούρο.
Η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, παρουσία της αντιδημάρχου κ. Σοφίας Χατζηπλή, ανέρχεται συνολικά σε 191.820,63 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ενώ δόθηκε έκπτωση 60,02 % επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, σύμφωνα με τις τιμές τιμολογίου της μελέτης. Ο δε προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 595.000 ευρώ.
Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.Δ. 4412/2016 & 3852/2010 και χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Αφορά στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Δήμου Φαρσάλων. Πρόκειται για το τμήμα της υφιστάμενης αγροτικής οδού εντός αναδασμού της Τ.Κ. Σταυρού της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων. Η οδός διατρέχει τον αναδασμό Σταυρού και ενώνεται με τις εγκάρσιες αγροτικές οδούς, εξασφαλίζοντας τη μεταξύ τους οδική σύνδεση, την προσπέλαση και την προσβασιμότητα του πληθυσμού της περιοχής από και προς τις αγροτικές τους ιδιοκτησίες. Ειδικότερα, από τη θέση μεταξύ της υφιστάμενης αερογέφυρας, νότια του Σιδηροδρομικού Σταθμού Φαρσάλων, μέχρι τα όρια του αναδασμού Σταυρού με τον αναδασμό Ν. Μοναστηρίου, συνολικού μήκους 3,74 χλμ., σε εκτός σχεδίου περιοχή.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η οδός θα ακολουθήσει την υφιστάμενη χάραξη, η οποία θεωρείται ικανοποιητική οριζοντιογραφικά και οι επεμβάσεις θα είναι ήπιες, προκειμένου να μην τραυματιστεί το περιβάλλον, αλλά και να μη θιγούν οι παρόδιες ιδιοκτησίες.
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα μία σημαντική σύμβαση για την περιοχή του Σταυρού, στη δημοτική ενότητα του Ενιπέα. Ένα έργο που έρχεται να βελτιώσει τις αγροτικές υποδομές, συνδράμοντας θετικά στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των εργαζομένων στην περιοχή. Θέτουμε από την αρχή της θητείας μας προτεραιότητα σε έργα με σημαντικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία, στην παραγωγικότητα και στην κοινωνία και συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, αξιοποιώντας κάθε δυνατό πόρο προς όφελος της επαρχίας Φαρσάλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.