Κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι ανυπομονούμε για την πιο μαγική και λαμπερή γιορτή του χρόνου… και αυτή δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα.
Για να πάρουμε όμως μια μικρή γεύση από την μαγεία των Χριστούγεννων, ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα ξεκίνησε από τώρα τις προετοιμασίες του.
Γιατί στα Τρίκαλα χτυπά κάθε χρόνο η καρδιά των Χριστουγέννων όπου εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό επισκέπτονται τον Μύλο των Ξωτικών με την ανυπομονησία να ζήσουν μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη εμπειρία.


Αυτό το φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο πάρκο θα ανοίξει φέτος τις πύλες του στις 29 Νοεμβρίου με δράσεις και δραστηριότητες που θα ταξιδέψουν κάθε επισκέπτη σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό και θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο θα συμβεί στον Μύλο των Ξωτικών.
Ο Καρυοθραύστης, το διασημότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όλων των εποχών, ζωντανεύει στο Μύλο των Ξωτικών. Παραμονή Χριστουγέννων.
Σε λίγες ώρες, το ρολόι θα χτυπήσει μεσάνυχτα, μια ώρα μαγική, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, που ενέπνευσε τον Τσαϊκόφσκι, με τη θρυλική του μουσική, αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του κλασσικού χορού, και που συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και σήμερα, ζωντανεύει στο εντυπωσιακότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, στο Μύλο των Ξωτικών.

Ακολουθήστε τη μαγική ιστορία του ξύλινου Καρυοθραύστη και της μικρής Κλάρας στα 4 παραμυθένια Βασίλεια, και συναντήστε τη Νεραΐδα των Ζαχαρωτών, τη Βασίλισσα των Λουλουδιών, την Μπαλαρίνα των παιχνιδιών και τον ‘Αη Βασίλη, στο βασίλειο του Πάγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι το 2018 το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο έκανε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας που έφτασε το 1.122.345 και 10 εκατομμύρια διαδικτυακές επισκέψεις στις δημοσιεύσεις της ιστοσελίδας του.
«Τα εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, αλλά και οι διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις της ψηφιακής πλατφόρμας του Μύλου, έχουν κερδίσει τον σεβασμό μας και ανέδειξαν ξανά τα Τρίκαλα ως τον πλέον δημοφιλή χριστουγεννιάτικο προορισμό…”, ανέφερε χαρακτηριστικά -μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ- ο πρόεδρος της εταιρείας e-Trikala Γιάννης Κωτούλας.

Ευχαρίστησε, δε, όλη την ομάδα του Μύλου των Ξωτικών, το προσωπικό του Δήμου αλλά και τους επαγγελματίες που βοήθησαν στην επιτυχημένη πορεία της όλης διοργάνωσης επί 38 ημέρες, έτσι ώστε να περάσουν καλά όλοι όσοι επισκέφθηκαν τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία.
Τέλος, εντυπωσιακά είναι και άλλα στατιστικά στοιχεία του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, όπως τα 1.712 λεωφορεία που δηλώθηκαν με οργανωμένες εκδρομές, τα 27.000 παιδιά που “αναγνωρίστηκαν” ως επίσημοι βοηθοί του Αη Βασίλη, 57.000 πρόσωπα που ομόρφυναν με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές, αλλά και 43.000 γράμματα που ταχυδρομήθηκαν προς τον αγαπημένο τους Άγιο.