Τελευταίες Ειδήσεις

Λίστα ντροπής από το Πατριαρχείο της Μόσχας-Περιλαμβάνει και την Μητρόπολη Τρίκκης



Αναρτήθηκαν οι πρώτες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας οι ρώσοι προσκυνητές δεν έχουν ευλογία να τις επισκέπτονται.
Η Εκκλησία της Ρωσίας άρχισε να θέτει σε λειτουργία την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία εκτός από την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας, έχει αντίκτυπο και στον θρησκευτικό τουρισμό της Ελλάδος.
«Κατόπιν τούτων διακόπτουμε προσευχητική και ευχαριστιακή κοινωνία με όσους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος δέχθηκαν ή δεχθούν σε τέτοια κοινωνία εκπροσώπους των ουκρανικών μη κανονικών σχισματικών κοινοτήτων. Επίσης δεν δίνουμε την ευλογία μας για προσκυνηματικές εκδρομές σε επαρχίες, οι οποίες ποιμαίνονται από τους εν λόγω Ιεράρχες. Οι σχετικές πληροφορίες θα κοινοποιηθούν ευρέως στους προσκυνηματικούς και τουριστικούς οργανισμούς των χωρών, που αποτελούν τον κανονικό χώρο της καθ΄ ημάς Εκκλησίας» – αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Σήμερα, το Κέντρο Θρησκευτικού Τουρισμού της Ρωσικής Εκκλησίας ανήρτησε λίστα με τις πρώτες Μητροπόλεις, οι οποίες είχαν κοινωνία με τους εκπροσώπους της αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την λίστα οι πρώτες Ιερές Μητροπόλεις, που απαγορεύεται να επισκεφτούν τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία είναι:
1) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
2) Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά
3) Ιερά Μητρόπολη Βεροίας
4) Ιερά Μητρόπολη Άρτης
5) Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών
6) Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Να αναφερθεί ότι πρόσφατα η Ρωσική Ομοσπονδία ψήφισε νόμο, βάσει του οποίου το αποκλειστικό δικαίωμα να ασχολούνται με τον θρησκευτικό τουρισμό θα έχουν μόνο οι θρησκευτικές οργανώσεις.
Αυτό αφορά και το Πατριαρχείο Μόσχας και κάποια υποκαταστήματα που έχουν την ευλογία της Εκκλησίας, να κάνουν θρησκευτικό τουρισμό σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει ακυρώσεις από γκρουπ Ρώσων προσκυνητών, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα ειδικά στις περιοχές που ζουν από τον θρησκευτικό τουρισμό.
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.