Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3Ο ΝΟΕΜΒΡΗ


Μετά από κάλεσμα των εργατικών Σωματείων –Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο Νομό μας,  πραγματοποιήθηκε η  σύσκεψη με εκλεγμένους σε  Δ.Σ Σωματείων, Συνδικαλιστικών  οργανώσεων, Συλλόγων από Φορείς του κινήματος,  στο Εργατικο Κέντρο Τρικάλων,  στην οποία συζητήθηκε η οργάνωση της πάλης απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση της Ν.Δ και την οργάνωση σε  κοινό αγώνα με φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος με τις  συνταξιουχικές οργανώσεις   καθώς και την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 30 Νοέμβρη που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

ü  Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση.
ü  Παλεύουμε για συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, Υγεία, Πρόνοια, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
Στην κεντρική ομιλία ο Γιώργος Λιατίφης πρόεδρος του Συνδικάτων « Γάλακτος-Τροφίμων & Ποτών»  σημείωσε ότι στόχος όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ εως σήμερα είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα από τη γέννηση του αντιμετωπίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Αντιμετωπίζουμε  την Κοινωνική Ασφάλιση ως μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων. Η κοινωνική ασφάλιση δε χαρίστηκε, δε δόθηκε απλόχερα στους εργαζόμενους, δεν ήταν προϊόν παραχώρησης.

Ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων, αιματηρών συγκρούσεων σε όλον τον κόσμο με τις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο κάθε χώρας.
Για εμάς το ασφαλιστικό αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι που συνθέτει το πάζλ της ενιαίας επίθεσης πάνω στην τιμή της εργατικής δύναμης. Επομένως το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι πολιτικό, αφετηριακά ταξικό καθώς φανερώνονται και σε αυτό το ζήτημα τα όρια του εκμεταλλευτικού συστήματος που σαπίζει, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 
Σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά οι εργαζόμενοι πρέπει να συζητήσουν, να οργανωθούν και να αποφασίσουν τα βήματα της πάλης τους για αυτό το κορυφαίο ζήτημα, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα ζητήματα που παλεύουν σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή τη δουλειά, αυτή την προσπάθεια, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε αυτή την κατεύθυνση.
Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι Εργατικών Σωματείων, Επιτροπές Αγώνα σε κλάδους, Συνταξιοδοτικά Σωματεία του Νομού μας, εκπρόσωποι από το Σύλλογο Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων, Σωματεία Αυτοαπασχολούμενων, που  επισήμαναν την ανάγκη του κοινού αγώνα απευθύνοντας κοινό κάλεσμα για την υπεράσπιση της ζωής μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση και τονίστηκε για την αποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο κοινός αγώνας, εργαζομένων, Συνταξιούχων, αγροτών, Γυναικών, Αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας.
Η λογική της σύνταξης των τριών πυλώνων που προχωρά η κυβέρνηση πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε ο νόμος Κατρούγκαλου, ουσιαστικά εγγυάται τις εισφορές του ασφαλισμένου και όχι τις παροχές.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο. Από τη στάση της αναμονής έχουν καεί στο χυλό όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν σταμάτησαν ποτέ. Κάθε νέος αντιασφαλιστικός νόμος όχι απλά δεν καταργούσε τους προηγούμενους, αλλά τους ενδυνάμωνε.
Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης.
Να εκφραστεί με μαζική, συγκροτημένη παρουσία  από κάθε κλάδο, την ημέρα του Συλλαλητηρίου, να αποτελέσει βήμα για την ενίσχυση του αγώνα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει!!
Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία των Συνταξιουχικών Σωματείων(ΣΕΑ) με την μαζική συμμετοχή μας στο Συλλαλητήρια  το Σάββατο  30 Νοέμβρη στις 11.00π.μ.  στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων. 
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να γυρίσουμε πίσω στις αρχές του 20ού αιώνα που όποιος δεν ήταν ικανός για εργασία και τυχερός για να εξασφαλίσει μεροκάματο δεν είχε και στον ήλιο μοίρα.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3Ο ΝΟΕΜΒΡΗ - 11.00π.μ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΤΑ  Εργατικά  Συνδικάτα –Σωματεία  Ν.Τρικάλων

 Γάλακτος-Τροφίμων & Ποτών
Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων 
Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν.Τρικάλων
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ:
·        Εκπαιδευτικών
·        Εργαζομένων Νοσοκομείου & Κ.Υ.
·        Εργαζομένων Σωματείου  Ιδιωτικών  Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.