Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΔΕΗ μου έκοψε το ρεύμα για 21 ΕΥΡΩ!

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου
Πριν από 3 μήνες –κατακαλόκαιρο!- ο Παπαστεργίου μου έκοψε το νερό στο σπίτι για 65 ΕΥΡΩ, ενώ τώρα η ΔΕΗ μου έκοψε το ρεύμα στο Γραφείο για 21,13 ΕΥΡΩ!!
    Δεν γνωρίζουμε αν οι διακοπές είναι επιλεκτικές ή –όπερ και το πιθανότερο- είναι γενικευμένες. Σε κάθε περίπτωση έχουμε απέναντί μας κυβερνήσεις (ιδιαίτερα η σημερινή) και μια Τοπική «Αυτοδιοίκηση» που είναι ανάλγητες, αντιλαϊκές, βάναυσες και προκλητικές.
    Πρόκειται για εξουσίες που δεν «καταλαβαίνουν» τίποτα απ’ τα προβλήματα του λαού, τα οποία προκαλούν οι ίδιες με τις άγριες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν, προς δόξα των μεγάλων, ντόπιων και ξένων, συμφερόντων. Εξουσίες που δεν βλέπουν καν τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους και τις ανάγκες τους.
  Δήμαρχοι, όπως π.χ. ο «δικός μας» κ. Παπαστεργίου κόβουν το νερό στα σπίτια για λίγες δεκάδες ΕΥΡΩ ή προβαίνουν σε μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών ανήμπορων και πεινασμένων συνδημοτών τους ακόμα και για μικροποσά ή οφειλές από τροχονομικές παραβάσεις που έγιναν τον περασμένο αιώνα!!  Κάνουν κι άλλα πολλά αποκρουστικά πράγματα, αλλά πετυχαίνουν να τα περνούν στο ντούκου, γιατί τους στηρίζει ένας επικοινωνιακός μηχανισμός που τα κουκουλώνει όλα και τους φτιάχνει μια ψευδή εικόνα.

   Έχουμε μια κυβέρνηση που πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες μιλώντας για δήθεν ανάπτυξη για όλους, ενώ υπηρετεί πολιτικές εργασιακού μεσαίωνα και υπερσυσώρευσης  πλούτου στους λίγους. Υποστηρίζεται όμως από μια πρωτοφανή δύναμη επικοινωνιακού πυρός που παράγει ψέματα και παραπληροφόρηση σε τέτοιο βαθμό που η νύχτα να φαίνεται μέρα!
  Οι νεοφιλελεύθεροι και μνημονιακοί (που είναι το ίδιο) κυβερνήτες μας μας στερούν βασικά κοινωνικά (ακόμα και φυσικά!) αγαθά, όπως ένα καλό μεροκάματο και εισόδημα, την παιδεία, την υγεία, τον ελεύθερο χρόνο, αλλά και την πραγματική δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
   Ταυτόχρονα προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν –φανερά ή πονηρά- με την ξενοφοβία, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, το μίσος προς τον «άλλο». Καλλιεργούν πράγματα, που μπορούν ν’ αποτελέσουν ακόμα και τον προθάλαμο του φασισμού, οι αδίστακτοι!
  Ή θα ανατρέψουμε τις πολιτικές τους ή θα οδηγηθούμε στην κοινωνική κόλαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.