Τελευταίες Ειδήσεις

Πολυτεχνείο 2019

 Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία στην Ενημέρωση

Μετά από 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Νοέμβρης παραμένει συνυφασμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού με τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα και ελευθερία. Η πάλη ενάντια στην Χούντα των συνταγματαρχών ήταν παράλληλα αγώνας για την ελευθερία του Τύπου, που υπήρξε από τα πρώτα "θύματα" της δικτατορίας.
Η φετινή επέτειος αποτελεί ορόσημο στη μάχη αυτή εναντίον του αυταρχισμού, ειδικά σήμερα που τα διαχρονικά αιτήματα της εξέγερσης τίθενται για μία ακόμη φορά υπό αμφισβήτηση και τα όρια της λειτουργίας της Δημοκρατίας και της Ελευθεροτυπίας σ’ όλο τον κόσμο δοκιμάζονται.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους όλης της χώρας να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των Ελλήνων πολιτών υπό το διαχρονικό σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» και να υπερασπίσουν την αλήθεια και την ελευθερία της Ενημέρωσης.


Σε μια περίοδο που οι συνθήκες άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος γίνονται ολοένα δυσκολότερες, κι ενώ συνεχίζουν να κοστίζουν ακόμα και ζωές ανθρώπων του Τύπου, διατρανώνουμε την πεποίθησή μας πως η ελεύθερη, αξιόπιστη και αντικειμενική Ενημέρωση του λαού είναι ο βασικός πυλώνας της λειτουργίας της Δημοκρατίας και το όριο ενάντια σε κάθε μορφής έλεγχο και χειραγώγηση που επιχειρείται από την εκάστοτε εξουσία, πολιτική ή και οικονομική.


                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
             Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.