Τελευταίες Ειδήσεις

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας και μαθητές από Λιθουανία, Γερμανία και Πορτογαλία στην Βιβλιοθήκη


Την Τρίτη το απόγευμα επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας καθώς και μαθητές από διάφορες χώρες όπως η Λιθουανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία, με τη συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητών και καθηγητριών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα "Working for Europe". Οι μαθητές πραγματοποιούν την τέταρτη συνάντησή τους στην Καλαμπάκα όπου πραγματεύονται το θέμα των παλιών επαγγελμάτων, πως αυτά μετεξελίχθηκαν, αντικαταστάθηκαν ή και καταργήθηκαν.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις υποδομές της Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Αντιπρόεδρο της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας κ. Απόστολο Ηλιόπουλο, ο οποίος παρουσίασε κάποια επαγγέλματα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, ταξιδεύοντας τους μαθητές σε εποχές όπου τα στελέχη εταιρειών ή οι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων, ήταν  λιγότεροι από ότι σήμερα και πολλές από τις υπηρεσίες με περίσσια ζήτηση, δεν είχαν στέγη, προσφέρονταν στην ύπαιθρο, στην αυλή ή ακόμα και στις πλατείες των γειτονιών. Επαγγέλματα όπως ο γανωτής, ο γαλατάς, ο λούστρος, ο παγοπώλης, ο παγωτατζής και πολλά άλλα που σήμερα απουσιάζουν εντελώς ή διατηρούνται με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό των εκπροσώπών τους γνωστοποιήθηκαν στους μαθητές. 

Στο τέλος ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση κατόπιν των ερωτήσεων των μαθητών αλλά και προβληματισμοί σχετικά με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και την επίδρασή της στα διάφορα επαγγέλματα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.