Τελευταίες Ειδήσεις

Ποιες συντάξεις θα αυξηθούν έως και 15%



Οι αυξήσεις θα φτάσουν έως 15% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016. «Παράθυρο» για μελλοντικές αυξήσεις και για 500.000 παλαιούς δικαιούχους. Αναλυτικά οι κατηγορίες των ωφελημένων.
Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους θα δουν, πιθανότατα τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, περισσότεροι από 150.000 πολίτες οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου (τον Μάιο του 2016 και μέχρι σήμερα), ενώ θετικά θα επηρεαστούν και οι συντάξεις 500.000 παλαιών συνταξιούχων.
Οι αυξήσεις αναμένεται να έχουν αναδρομική ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικά τα ποσοστά αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους έχουν πολλά έτη ασφάλισης και έχουν καταβάλει αυξημένες εισφορές. Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν στη Realnews ότι, από το 2016 και μετά, κάθε χρόνο περίπου 40.000 ασφαλισμένοι αποχωρούν από την αγορά εργασίας με περισσότερα από 35 χρόνια ασφάλισης. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί προοδευτικά τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.