Τελευταίες Ειδήσεις

Πεζοπορία με την ΟΛΚ στην Αχλκαδέα

Αιτία για την πεζοπορία της Κυριακής 13 Οκτώβρη ήταν η μεγάλη επιθυμία του Αποστόλη να μας δείξει το όμορφο χωριό του. Δεκαεπτά άτομα από την Καλαμπάκα συναντηθήκαμε με άλλους τόσους από το χωριό και όχι μόνο, στον προαύλιο χώρο του σχολείου και ξεκινήσαμε την αναφορική πορεία στα βόρεια του χωριού.
Πρώτη στάση – ξενάγηση ο ναός της Γεννήσεως της Θεοτόκου του 16ου αιώνα με τις σπάνιες τοιχογραφίες. Στη συνέχεια, ο Προφήτης Ηλίας τυλιγμένος σε πέπλο ομίχλης, που δυστυχώς δεν μας επέτρεψε να χαρούμε τη θέα από ψηλά.
Συνεχίζοντας την πορεία σε ομιχλώδες τοπίο -σαν κομπάρσοι σε ταινία του Αγγελόπουλου-περάσαμε από την πηγή Βρυσλάι (Βρύση του Λάιου). Η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη για άτομα που ήρθαν από μακριά, όπως για τη Μαρία, της οποίας οι παιδικές αναμνήσεις ζωντάνεψαν.
Το κέφι του Ζήση και το τραγούδι του Γιώργου Τσαούση (το αηδόνι της Αχλαδέας) έκαναν τη διαδρομή αξέχαστη, ενώ οι μπάρες δημητριακών που ετοίμασε ο Αποστόλης με φροντίδα, αλλά και με μέλι που παράγει ο ίδιος, μας έδωσαν ενέργεια για το υπόλοιπο της διαδρομής. Κατηφορίζοντας, ο ήλιος μας χαμογέλασε επιτέλους και φώτισε τα όμορφα κυκλάμινα που είχαν πλημμυρίσει το δάσος.

Η επίσκεψη και η ξενάγηση στο μουσείο του χωριού από τον δημιουργό του, κ. Κώστα Σγουραλή, μας εντυπωσίασε και μας έφερε μνήμες από τα παλιά. Ευχόμαστε αυτό το εξαιρετικό δημιούργημα να αξιοποιηθεί όπως πραγματικά του αξίζει.
Επιστρέφοντας στο σχολείο μας περίμενε μια έκπληξη. Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού και  κυρίως οι γυναίκες του, μας υποδέχθηκαν με ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο με πίτες και γλυκά. Οι γηραιότερες κυρίες μας τραγούδησαν «Φίλοι μ’ καλωσορίσατε» γεμίζοντάς μας με χαρά για αυτήν την αναπάντεχη εκδήλωση φιλοξενίας σε ένα μικρό χωριό με λιγοστούς κατοίκους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους κ. Αποστόλη Ακρίβο για την εξαιρετική διοργάνωση της πεζοπορίας, κ. Κώστα Σγουραλή για την ξενάγηση, κ. Γιώργο Τσαούση για την ψυχαγωγία, καθώς και όλους τους κατοίκους του χωριού για την άψογη φιλοξενία.
Για την Ο.Λ.Κ.
Νάτση Ευφροσύνη












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.