Τελευταίες Ειδήσεις

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ελλάδα - Τι θα φέρει ο καιρός το Σάββατο


Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ελλάδα - Τι θα φέρει ο καιρός το ΣάββατοΒροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη, φαινόμενα που σταδιακά θα σταματήσουν, αναμένονται το Σάββατο.
Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα και πιθανώς πρόσκαιρα στη Δυτική Κρήτη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 26, στη Δυτική και στη Νότια Ελλάδα από 15 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα επικρατήσει στο Ιόνιο.
Στην Αττική αναμένεται βελτιωμένος καιρός, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ στο Σαρωνικό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 25 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.
Τι προβλέπει ο Αρναούτογλου
Για νέο γύρο βροχοπτώσεων κατά τόπους ισχυρών στη βορειοδυτική Ελλάδα, κάνει λόγο για σήμερα, ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ.
Θέλει προσοχή, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις περιοχές αυτές της χώρας. Όμως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στα κεντρικά και βόρεια, θα έχουμε περάσματα από μπόρες και καταιγίδες. Όσον αφορά στους ανέμους, στη χώρα θα επικρατήσουν νοτιάδες 6-7 και κατά τόπους 8 μποφόρ, εκτός όμως από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου θα επικρατήσει βοριάς και σε αυτές τις περιοχές αναμένονται και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Στην Κρήτη
Ισχυροί νοτιάδες σαρώνουν απ’ άκρη σ’ άκρη το νησί από την Πέμπτη, ωστόσο την Παρασκευή ενισχύθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να φτάνουν κατά τόπους και τα 8 Μποφόρ.
Όπως αναφέρει το neakriti.gr, σε πολλές περιοχές στην Κρήτη έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, καθώς αντικείμενα, κλαδιά από δένδρα, ακόμα και κάδοι, μεταφέρονται στο οδόστρωμα και αιφνίδια μπροστά στα οχήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι οδηγοί.
Χαρακτηριστικές οι εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του neakriti.gr, από το οδικό δίκτυο Χερσονήσου - Ηρακλείου.
Κλαδιά στη μέση του οδοστρώματος και οδηγοί να έχουν σταματήσει στην άκρη τα οχήματά τους.
Μάλιστα οδηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, διακινδύνευσε και κατέβηκε από το όχημά του, ώστε να πάει να μετακινήσει το κλαδί που βρισκόταν στη μέση του δρόμου.
Πολλά τα προβλήματα από το πρωί και στα Χανιά, καθώς στις Βρύσες ένα δέντρο έπεσε το πρωί πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, ενώ στη Γεωργιούπολη Καβρού, είχε διακοπή ρεύματος.
Πυλώνας φωτισμού, μάλιστα «έκοψε» εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων στο ανοιχτό κολυμβητήριο στα Χανιά, καθώς δεν άντεξε στο σημείο όπου είναι οι προβολείς «λύγισε» από την μανία των ανέμων.
Πάντως, προβλήματα υπήρξαν και στις προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», οι οποίες και κατευθύνθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».
Στα Τρίκαλα
Μόνο μία νύχτα χρειάστηκε στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα μόνο λίγα λεπτά για να έρθει η μεγάλη καταστροφή.
Σύμφωνα με το trikalaola.gr, η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειωτέο σημειώθηκε στις 1:45 την Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, σάρωσαν τις βαμβακοκαλλιέργειες.
Υπολογίζεται πως σε όλο το νομό Τρικάλων, κυρίως στις περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας και του δήμου Τρικκαίων, επλήγησαν πάνω από 15.000 στέμματα, στα αγροκτήματα: Φανερωμένης, Πετροπόρου, Ταξιαρχών, Γλίνους, Νομής, Ριζαριού, Μεγάλων Καλυβίων, Σερβωτών κ.α.
Σημειωτέο πως μερικές από αυτές τις περιοχές είχαν πληγεί από χαλαζόπτωση πριν δύο εβδομάδες. Μαρτυρίες των παραγωγών και των κατοίκων της περιοχής, κάνουν λόγο για ένα καιρικό φαινόμενο τόσο ισχυρό, το οποίο δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στα χρονικά και μάλιστα με ισχυρή χαλαζόπτωση να σημειώνεται βράδυ.
Φθιώτιδα: Ζημιές ακόμη και σε αυτοκίνητα από το χαλάζι
Σκηνές σαν από ταινία καταστροφής του κινηματογράφου εκτυλίχτηκαν στη Λάρυμνα λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής από τη θεομηνία που έπληξε το νοτιότερο άκρο της Λοκρίδας.
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, με τον «καιρό» να έρχεται από τη θάλασσα και τον βόρειο Ευβοϊκό, γρήγορα ένα μαύρο σύννεφο τύλιξε την περιοχή και ακολούθησε ένα καταιγιστικό 10λεπτο με βροχή και χαλάζι στο μέγεθος που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Στην Κεφαλονιά
Μεγάλες ήταν οι καταστροφές που προκάλεσε στην Κεφαλονιά η ισχυρή βροχόπτωση με τα νερά να παρασέρνουν τεράστια κομμάτια βράχων από τα βουνά.
Μεγάλο το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αγία Ευφημία, η οποία σε διάστημα λίγων ημερών πλήττεται με ανυπολόγιστες ζημιές.
Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, η άσχημη εικόνα με τους τόνους λασπωμένων νερών να πνίγει σπίτια και επιχειρήσεις επαναλαμβάνεται , με τους κατοίκους να απαιτούν άμεσα οριστική επίλυση του ζητήματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες τα φαινόμενα έπληξαν ακόμη περισσότερο την περιοχή σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε το πρωί είναι ότι τα μηχανήματα χρειάστηκε να σπάσουν τμήμα των στηθαίων, ώστε να επιταχυνθεί η μεταφορά του μεγάλου όγκου νερού προς τη θάλασσα.


Λάρισα: Σκοτείνιασε η πόλη- «Άνοιξαν» οι ουρανοί
Ισχυρή φθινοπωρινή καταιγίδα εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Λάρισα. Όπως σημειώνει το larissanet.gr, η πόλη ξαφνικά σκοτείνιασε και οι ουρανοί άνοιξαν γεμίζοντας τους δρόμους της πόλης με νερά. Οι οδηγοί άνοιξαν τα φώτα των αυτοκινήτων προκειμένου να προχωρήσουν μέσα στην καταρρακτώδη βροχή. To ίδιο κύμα κακοκαιρίας χτύπησε και τα παράλια του δήμου Αγιάς χωρίς να αναφέρονται σημαντικά προβλήματα έως αυτή την ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.