Τελευταίες Ειδήσεις

Ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης της ΣΜΥ



Ανάστατη είναι η κοινότητα των Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού, αποφοίτων της ΣΜΥ, με αφορμή ενδεχόμενη απόφαση του Υπουργείου, που ορίζει την βαθμολογική εξέλιξη των Υπαξιωματικών μέχρι του βαθμού του ανθυπασπιστή, με την δημιουργία νέου σώματος Υπαξιωματικών που συνεπάγεται πως η βαθμολογική εξέλιξη τους θα είναι πλέον ταυτόσημη με τον θεσμό των επαγγελματιών οπλιτών.
Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των Υπαξιωματικών με μια τέτοια απόφαση, αυτόματα υποβαθμίζεται και απαξιώνεται η σχολή, γεγονός που θα έχει σαφές αρνητικό αντίκτυπο και στην πόλη των Τρικάλων.
Ήδη στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα, με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά να αναφέρει πως επιλαχόντες αρνούνται να στελεχώσουν τα κενά που δημιουργούνται στη σχολή, ακριβώς γιατί αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Οι σπουδαστές της ΣΜΥ φοιτούν στη σχολή κατόπιν εισαγωγικών πανελλαδικών εξετάσεων, με τις βάσεις εισαγωγής να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, η φοίτηση είναι τριετής, γεγονός που σημαίνει ότι τα στρατιωτικά αυτά στελέχη, έχουν τα φόντα να εξελιχθούν σε ανώτερους Αξιωματικούς δηλ. με βαθμό αποστρατείας συνταγματάρχη, όπως συμβαίνει και σήμερα.
Είναι παράδοξο να σκέφτεται το Υπουργείο να περιορίσει την εξέλιξη των Υπαξιωματικών σε μεσαία στελέχη του Στρατού και να μην σκέφτεται να περιορίσει την βιομηχανία παραγωγής Στρατηγών, που αναλογικά με το μέγεθος του στρατού μας, είναι μεγαλύτερη ακόμη και σε σχέση με τον Στρατό της Κίνας.
Γι’ αυτό λοιπόν, πέραν όλων των άλλων, θα πρέπει και οι τοπικοί φορείς να παρακολουθήσουν το κρίσιμο αυτό θέμα με μεγαλύτερη προσοχή, γιατί η τυχόν απαξίωση και υποβάθμιση και το ενδεχόμενο της μη επιβίωσης της ΣΜΥ, θα έχει σημαντικότατες επιπτώσεις την τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.