Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣ


Για τον ορθόδοξο ανθρωπισμό δεν υφίστανται διακρίσεις. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον Θεό. Όλοι ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα, το έθνος, τη θρησκεία, είναι δημιουργήματα του Ενός Θεού.
Δεν υπάρχουν άνθρωποι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Κάθε ηλικία έχει το ύφος της, τις δυνατότητες της, τη ζωντάνια της. Ακόμη και η τρίτη ηλικία. Είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας που μας μεγάλωσαν. Οι άνθρωποι που τα ροζιασμένα χέρια μεγάλωσαν σε δύσκολες συνθήκες παιδιά κι εγγόνια. Οι άνθρωποι που τα παιδιά των παιδιών τους τα βλέπουν ως δικά τους παιδιά. Όλοι εκείνοι που με αγάπη και μέσα από στερήσεις, δυσκολεύτηκαν για να διευκολύνουν τις δικές μας ζωές σε αβέβαιους και πικρούς καιρούς.

Σε καιρούς, όμως, με ελπίδα και χαρά που μόνο ο Θεός δίνει και τα μυστήρια της Εκκλησίας. Μιας Εκκλησίας, που, δυστυχώς, στις μέρες μας φιλοξενεί στην αγκαλιά της τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, με ισχυρή την απουσία των νέων. Ανθρώπους που δεν γνωρίζουν υψηλή θεολογία και δογματικές διατυπώσεις, αλλά η καρδιά τους φωτίζει από το αναμμένο καντήλι που έμαθαν χρόνια να ανάβουν στο εικονοστάσι. Κι αυτό τους κράτησε ζωντανούς. Κι αυτό, εξακολουθεί να τους δίνει ζωή.
Σας ευχαριστούμε που μας φτάσατε ως εδώ.


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.