Τελευταίες Ειδήσεις

Έρχεται αύξηση στο επίδομα θέρμανσης - Τι αποκάλυψε ο προϋπολογισμός



Έρχεται αύξηση στο επίδομα θέρμανσης - Τι αποκάλυψε ο προϋπολογισμόςΤο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή αποκαλύπτει την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για το 2019. 
Πιο αναλυτικά όπως προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή , αποκαλύπτεται ότι στις κρατικές δαπάνες της κατηγορίας των κοινωνικών παροχών περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το επίδομα θέρμανσης, τις συντάξεις που εξακολουθούν να πληρώνονται απευθείας από το κράτος, καθώς και τις λοιπές παροχές κοινωνικής πρόνοιας σε είδος και σε χρήμα και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 262εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 15 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο επίδομα θέρμανσης όπου στο προσχέδιο του προϋπολογισμού επισημαίνεται ότι φέτος σχεδιάζεται η χορήγηση σημαντικού μέρους του επιδόματος θέρμανσης για να διευκολυνθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά λόγω της αστάθειας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων.

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.
Φέτος, η διάθεσή του θα ξεκινήσει με σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά, καθώς ο συνδυασμός της αυξημένης τιμής του και οι υπέρογκοι φόροι αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό την τιμή του.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανέρχεται στο 28% της τιμής του και ο ΦΠΑ στο 24%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.